5 dage fra Fredag til Tirsdag skal Danmarks allerbedste svømmere i vandet for at konkurrere i sæsonens vigtigste stævne, hvor der ud over medaljer og titler også er kvalifikationer til VM på langbane, Junior EM og VM samt Nordiske Juniormesterskaber.

 De stærke svømmere fra SSK har trods pæn fremgang, umiddelbart andre delmål end kvalifikation til mesterskaberne. Skal det lykkes er det ud fra tidligere præsterede tider umiddelbart Emilie Egerup, der sidste år kvalificerede sig til Nordiske Juniormesterskaber, som på 50 bryst skal svømme et lille ½ sekund hurtigere end sin klubrekord på 33.38 og samtidig være blandt de bedste der sætter kravtider. Ud over Emilie der på en god dag vil kunne blande sig i toppen hos juniorerne i brystsvømning er den største mulighed for medalje i 200 fly, hvor Line Lyskjær ved det netop overstående vestdanske mesterskaber svømmede næstbedste juniortid på langbane i år.

3 juniordrenge er i spil til A og B-finaler, hvor Gustav Fløche Fuglsang er blandt de 8 bedste på ranglisten på langbane, men tilmeldt som 11 i 200 bryst. Frederik Venø Elling der ligesom Emil Lykke Grann er 1. årsjunior kan såfremt han svømmer op til sin tilmeldingstid i 200 ryg se frem til B-finale og blandt de 16 bedste på distancen i konkurrencen med op til 2 år ældre svømmere.

De nye rammer hvor Junior DM på langbane svømmes samtidig med Danish Open gør at de 2 seniorsvømmere Helena Venø Elling og Markus Kjeldsen har godt selskab i de 5 dage, hvor de begge ligger til at komme i B-Finaler og blandt de 16 bedste svømmere i Danmark med tilmeldingstider som nr. 12 i henholdsvis 50 fri og 200 fri. De har begge haft et glimrende forår med god træning og deres resultater ved de vestdanske mesterskaber afholdt i begyndelsen af marts indikerer også at de ligger til at svømme hurtigere i flere af deres løb end nogen Silkeborg Svømmer tidligere har gjort og dermed et realistisk mål om flere klubrekorder til stævnet som kan følges via superlive: http://www.livetiming.dk/superlive.php?cid=4426