Holdtype: Haletudser

Aldersgruppe: 3-4 år

Sted: Silkeborg Højskole og Svømmecenter Nordvest, det lille lettere opvarmede bassin.

Forudsætning: Barnet skal være fyldt 3 år inden opstart. Det er ikke en forudsætning at børnene har gået til svømning før de starter på Haletudse-holdet.

Holdbeskrivelse

Til Haletudserne er der tilknyttet én instruktør og en hjælpeinstruktør. Forældrene er ikke med i vandet. Undervisningen varer i 30 minutter inkl. navneopråb og beskeder på kanten.

Til svømning med Haletudserne har børnene mulighed for at få gode og trygge første oplevelser med vandet. I dette bassin har børnene selv mulighed for at nå bunden, hvilket sikrer, at børnene kan udforske vandet i deres eget tempo.

Svømmeundervisningen i dette lettere opvarmede bassin har til formål at give børnene gode oplevelser med vandet, mens de starter med at lære og svømme. Undervisningen vil derfor i høj grad være præget af legende aktiviteter, da det først og fremmest skal være sjovt at gå til svømning. Progressionen i undervisningen vil have fokus på, at børnene skal lære at ligge i vandret i vandet.

En undervisning vil typisk være bygget op omkring forskellige øvelser og aktiviteter, hvor børnene bevæger sig fra kant til kant. De sidste 3-6 minutter af hver undervisningsgang vil typisk bestå af ’frileg’, så børnene selv får mulighed for at udforske det våde element og socialisere med de andre børn og instruktørerne.

Undervisningen vil have have fokus på at lære børnene:

  • at blive klar til at gå på Rejeholdet
  • at blive trygge ved at opholde sig i vandet
  • at blive trygge ved at ligge i vandet og flyde på ryggen.
  • at blive trygge ved at få vand i hovedet og have hovedet under vand
  • at blive trygge ved at hoppe i vandet fra kanten
  • at holde balancen i vandet
  • at begå sig i vandet uden at røre bunden
  • at kunne dykke og samle ting op fra bunden
  • at svømme crawl i en meget grovmotorisk form

Yderlige kommentar

Det kan være en fordel, at svømmerne tager et håndklæde omkring sig ind i svømmehallen efter de har været i bad, så de ikke begynder at fryse inden undervisningen starter.

Har jeres barn langt hår, er det en stor fordel at sætte det op med en elastik, så det ikke er forstyrrer barnets svømning.

Tilmelding