Lige så sikkert som nytårsaften falder den 31. december, så har Silkeborg Svømmeklub opbygget en tradition for at få afholdt klubbens interne mesterskab som det første event i det nye år. Der bliver ikke altid svømmet så stærkt da svømmerne normalt får lov til at holde lidt fri henover julen, og svømmerne er startet op med hård træning frem mod forårets store opgaver. Det afholder ikke svømmerne fra at kæmpe bravt for at sikre sig den interne overhånd og kan i flere tilfælde være med til at der bliver svømmet rigtigt stærkt. Dette interne pres har helt sikkert været med til at der på de 2 dage fredag og lørdag blev sat personlige rekorder i langt over halvdelen af de 91 svømmeres mange forskellige løb. Af disse personlige rekorder var der lige et par stykker der stak ud, da Markus Kjeldsen i både 50 fly og 200 medley satte nye klubrekorder, den sidste i 200 medley en rekord sat af Martin Jensen tilbage i 2003.

Klubmesterskabet er også der hvor SSK kigger tilbage og hædre de bedste præstationer fra 2019, med taler af klubbens trænere der er DR sportens sportsshow værdigt. At det også er lige så attraktivt som dette show der blev afviklet samtidig i Herning er en af klubbens unge talenter Sarah Froberg et godt eksempel på. Hun var i weekenden til årgangssamling i Herning, hvor det ud over træning også var en adgang til showet lørdag aften. Dette var for Sarah ikke så attraktivt som at være sammen med sine klubkammerater og hun kunne så lade sig hylde med prisen som årets talent i Silkeborg Svømmeklub. På trænersiden var det Jakob F. Frederiksen der er ansvarlig for klubbens Extreme hold, der løb med hæderen som årets træner da han til fulde har formået at understøtte ønsket om at skabe et stærkt socialt træningsfællesskab, nye, anderledes og udfordrende aktiviteter på holdet.  På billedet ses han sammen med talentudvikler og 2.holdstræner Runa Dalby.

Klubmestre i de 5 gruppe-inddelinger blev – Sofie Frøkjær, Frida V. Nierop-Andersen, Mia Borup Mølgaard, Mette Holstein, Helena Venø Elling, Luca Stammose Mensbjerg, Frederik Rantzau Vejvad, Martin A. Øvre, Frederik Venø Elling og Markus Kjeldsen.