Weekendens Vestdanske mesterskaber var for flere af Silkeborg Svømmeklubs bedste svømmere en konstatering af at niveauet til at kunne blande sig i toppen af dansk svømning er til stede.

Der var flere opløftende resultater, A- og B-finaler.  Bedste resultat i weekenden stod Gustav Fløche Fuglsang for da han i 200 bryst blev nr. 2 for seniorer og samtidig vandt junior mesterskabet. Gustav havde allerede inden vundet juniorsølv på den halve distance 100 meter bryst. På samme distance var der også juniorbronze til Mette Holstein, mens endnu en brystsvømmer Oliver Christensen vandt sin første juniormedalje da han vandt bronze på 50 meteren.

Frederik Venø Elling var ligesom Gustav på podiet 2 gange med sølv i 200 medley og bronze på den dobbelte distance.

Sidste medaljetager Annabella Bing Lauritzen havde en flot stævne med klubrekord på 100 og 200 ryg. 200 ryg gav en samlet 4 plads hos seniorerne og altså juniorsølv. Klubrekorderne på 100 og 200 ryg var tilbage fra forrige årtusinde.  100 ryg en rekord af Louise Degner fra 1997 og 200 ryg fra samme år af klublegenden Line Jensen.

Der var A-finale til Helena Venø Elling i 50 fri og en placering lige uden for podiet som nr. 4. Jens Riisgaard svømmede sin første A-finale i 200 fri og fik en flot 7. Plads.

Sidste svømmer i A-finale var klubbens 3. Holds træner som beviste at der er mange veje til gode resultater. Med begrænset vandtræning, men fokus på styrketræning svømmede Bastian Løve Høegh sig i sin første finale og endte på 7. Pladsen i 5 bedste tid igennem tiderne i Silkeborg Svømmeklub.

Ud over disse A-finaler var der også fornyet finale erfaring til Oliver Frølund i 50 og 100 fri, Emil Lykke Grann i 200 Medley og Amalie Tolderlund som var med i 50 ryg B-finalen.