Helena Venø Elling og Markus Kjeldsen var i weekenden på uvant territorie da de sammen med eliteholdet fra Aalborg Svømmeklub var i Skotland for at svømme Glasgow International Swim Meet i konkurrence med 840 andre svømmere heriblandt det danske juniorlandshold.

Både Helena og Markus fik vist Silkeborg frem på bedste måde med deltagelse i for dem 5 ud af 6 mulige finaler.

I 50 fri havde Helena efter udmærkede 27.33 indledende en B-finale hvor hun gav den noget og hun vandt den i 26.86 meget tæt på sin egen klubrekord. Markus er noget mere uvant med denne sprintdistance, men fandt sin indre fartdjævel frem og satte en stor personlig rekord indledende med 24.17 og i B-finalen blev der hevet yderligere tid af og 24.09 rakte til en samlet 14. plads. Tiden er den næst hurtigste af en Silkeborg svømmer nogensinde og den hurtigste tid siden 2009 hvor Michael Poulsen vandt sølv til DM med en tid 2/10 dele hurtigere.

I 200 fri som Helena ikke svømmer så ofte og derfor mangler lidt rutine i at disponere var hun tæt på finalepladserne med en tid tæt på PR. Markus havde på denne distance ambitioner om at lege med i A-finalen hvilket lykkes med et fint disponeret morgenløb i 1.54.30. I finalen med røg, lys og god stemning fik Markus lavet et rigtigt hurtigt udlæg, hvilket gjorde lidt ondt til sidst, men nogle gange må man tage en chance og se hvor langt det holder. Det blev en lidt hurtigere tid 1.54.12 og en 6. plads og flere erfaringer rigere.

Helenas sidste løb 100 fri vidste hun godt at der skulle svømmes hurtigt fra morgenstunden og 58.47 kun 6/100 dele fra PR sikrede hende A-finale pladsen. Her formåede hun at svømme en anelse hurtigere og 58.43 i en rigtigt hurtig finale rakte til en 9. plads.

Markus sidste løb var 400 fri og et tungt morgenløb i 4.10.79 rakte lige netop til A-finalen som sidste mand. Her var Markus mere klar og svømmede et rigtigt godt disponeret løb, hvor teknikken hang bedre sammen og han kæmpede sig op på endnu en 6. plads i tiden 4.05.57

Begge svømmere har gået en god læring med hjem, som i den kommende periode vil blive brugt i den daglige træning hjemme i Silkeborg og med finale-erfaringerne fra Skotland kommer også rutinen i at kunne styre nerver og præstere på højeste niveau når det gælder. Næste weekend er begge svømmere med når Esbjerg invitere til deres årlige internationale stævne på kortbane, hvor de sammen med yderligere 12 svømmere fra SSK er udtaget ved opnåelse af interne kravtider der er højere end normalt til et dansk mesterskab.