Hvis der skulle være skrevet en drejebog til hvordan det første indledende afsnit på Danish Open og Danske Juniormesterskaber skulle gå for Silkeborg så havde optimisten skrevet at der var 3 svømmere klar til Junior A-finaler og de 2 seniorsvømmere i B-Finalerne.

Dette blev så udgangen på de første indledende løb – Line Lyskjær svømmede et fint disponeret 200 fly og slog ind som 3. hurtigst i 2.23.76 så spændende om Line kan holde sig i top 3 når medaljerne skal uddeles senere i aften. Emilie Egerup svømmede 50 bryst i 33.49 en tid der er 1/10 fra Emilies klubrekord og er kvalificeret til finalen som nr. 4, Gustav Fløche Fuglsang svømmede et rigtigt flot disponeret 200 bryst og 2.27.29 sikrede Gustav den sidste junior A-finale – også kvalificeret som nr. 4, men i et løb hvor der er under 1 sekunds forskel mellem nr. 3 og 8. Sidste juniorsvømmer i vandet Frederik Venø Elling svømmede PR i 100 ryg med 1.02.49 og var tæt på B-finalen som nr. 20.

De 2 senior svømmere Markus Kjeldsen og Helena Venø Elling svømmede sig begge i B-finaler – Markus så tæt på en A-Finale som man kan komme da han blev nr. 9 i ny klubrekord – en forbedring af sin egen på 2½ sekund og 1.53.54 er blot 24/100 fra en nyligt offentliggjort kravtid til et nyt udviklingsprojekt i Dansk Svømmeunion med henblik på holdkapper til OL i 2024, hvor de 6 hurtigste herresvømmere der ikke allerede er kvalificeret til mesterskaber i år kan komme i spil.

Helena svømmede op til sin PR i 100 fri og er kvalificeret som nr. 13 til B-Finalen i aften, hvor træner Mathilde Pugholm Hvid har en forventning om at der kan svømmes hurtigere.

Fredagens finaler bød på meget god svømning og Markus Kjeldsen lagde ud med at vinde B-finalen i 200 fri og endnu en gang forbedre sin egen klubrekord og 1.52.75 var klart under kravtiden til svømmeunionens 4×200 fri satsning med 8. Bedste tid så hvis 2 af de hurtigere svømmer kvalificerer til VM er der et mulighed for Markus.

Helena Venø Elling svømmede 100 fri B-finale i en tid lidt over PR og sluttede midt i feltet i 100 fri B-finalen.

De unge junior svømmere var alle lige ved og næsten. Line Lyskjær satte ny flot tid 2.22.44. Det rakte til 4.pladsen og næstbedste tid i SSK gennem tiderne. Gustav fløche Fuglsang svømmede 2 sekunders PR i 200 bryst og 2.25.77 gav en 5. Plads og endelig var Emilie lidt efter i 50 bryst hvor de små detaljer hurtigt kan gøre en forskel og 33.74 gav en 6.plads