Med ansættelsen af talentudvikler Runa Dalby pr. 1. januar 2018 booster Silkeborg Svømmeklub igen den udvikling, som klubben påbegyndte sidste år, da Kennet Kjeldsen blev ansat som Cheftræner.

Målet er at skabe de bedst mulige rammer, for at svømmerne kan udvikle deres potentiale optimalt på alle vores konkurencehold. Med Kennet i spidsen er der siden foråret arbejdet ihærdigt på at analysere klubbens behov og muligheder med henblik på at udvikle rammerne på mange fronter herunder struktur, træningsomfang -og altså også trænerressourcer.

I denne sammenhæng er det et væsentligt parameter for bestyrelsen både at udvikle et højt fagligt niveau i trænergruppen og samtidig sikre faglig sammenhæng mellem de enkelte konkurrencehold. Bestyrelsen har derfor besluttet at fuldtidsansætte Runa, så hun fremover får ansvar for klubbens 2. hold, talentteamordningen i samarbejde med Elite Silkeborg og talentudviklingsopgaven på de yngste konkurrencehold.

Fagligheden skal komme alle klubbens ca. 2.000 medlemmer til gode. Derfor vil Runa i sin rolle som talentudvikler også samarbejde med klubbens Breddechef om at bl.a. udvikle svømmefaglige færdigheder på svømmeskolens ældste børnehold.

Runa Dalby er 24 år, nyuddannet Bachelor i idræt fra Syddansk Universitet og et kendt ansigt i Silkeborg Svømmeklub, hvor hun selv har været elitesvømmer og efterfølgende fungeret som træner for flere af klubbens konkurrencehold.

Bestyrelsen har allerede oplevet et succesfuldt teamarbejde med Kennet og Runa, Runa har vist en imponerende arbejdsindsats med klubbens elitehold samtidig med at hun afsluttede sin Bachelor. Bestyrelsen er derfor overbevist om, at Kennet med ansættelsen af Runa som talentudvikler skaber et unikt og stærkt trænerteam, som løfter trænergruppen og svømmernes niveau markant indenfor de næste år.

Med trænerressourcerne på plads vil bestyrelsen sammen med trænerteamet fortsætte arbejdet for at udvikle klubben på alle niveauer – i breddeafdelingen såvel som i konkurrenceafdelingen. Silkeborg Svømmeklub har siden sæsonens start i august sat skub i en spændende udvikling, som i de kommende år vil bringe stor sportslig succes til Silkeborg. Satsningen vil indfri bestyrelsens ambition om at være blandt de absolut bedste jysk-fynske svømmeklubber på årgangs- og juniorniveau.

På vegne af
Silkeborg Svømmeklub

Pia M Johansen, næstformand og personaleansvarlig