Aquaskole med fart over feltet

I sidste uge afholdte Silkeborg Svømmeklub årets første Aquaskole. Det var en uge fyldt med højt humør, glade børn, friske instruktører, fis og ballade. Aquaskolen foregik i år på Silkeborg Højskole, i FDF 2’s hytte samt på atletikstadion. Det gav os nogle gode muligheder for, både at lave udendørslege på græsset samt prøve en masse i vandet.

Ugens forløb

Mandag brugte alle hold på at lære hinanden at kende. Vi legede navnelege og lavede samarbejdsøvelser både på land og i vand.

Tirsdag havde flere af holdene et tema om storytelling. På nogle af holdene havde der været en kidnapper på besøg, som havde stjålet maskotten, og så skulle børnene arbejde sammen om at få maskotten tilbage. Børnene arbejdede hårdt og til sidst fandt de maskotten. I storytelling blev der også plads til at skulle en tur til Atlantis, hvor der var forhindringsbaner og mulighed for at svømme med søheste.

Onsdag stod i livredningens tegn. Her lærte børnene at ligge hinanden i stabilt sideleje, give hjertemassage, se en hjertestarter og i svømmehallen svømme med tøj på.

Torsdag var der action på programmet. I svømmehallen blev børnene udfordret på at hoppe fra kanten, legede bumleg, blev “sprunget i luften”, fægte med aquaorme og meget mere. På land blev der leget bangleg og kombineret med konkurrencer såsom sækkeløb, gummistøvlekast samt atletiklege. Torsdag blev også præget af regnvejr, men vi holdte humøret højt.

Fredag var den sidste dag, hvor der var plads til børnenes input og hvad de synes var sjovt. Derfor blev der spillet bold i det lille bassin, lavet forhindringsbaner, spillet svømmespillet, sprunget fra vipper og meget andet.

Alt i alt var det en god og lærerig uge for både børn og instruktører, som vi i klubben vil se tilbage på med glæde. Hertil glæder vi os bare til, at vi i uge 31 får endnu et hold børn, der er klar på at give den gas. Har du endnu ikke nået at tilmelde dit barn, kan det nåes endnu her på siden under “Tilmelding”.

Alle billederne fra Aquaskolen kan ses her

På vegne af instruktørteamet,

Maiken Jensen, breddechef i Silkeborg Svømmeklub