28 Svømmere fra SSK på podiet til stort stævne i Braunschweig – SSK vinder 6 ud af 6 holdkapper

Med 50 svømmere til start til den 25. WeihnachtsGala i Braunschweig var der svømmere fra årgang 1999 til 2007 til start til årets sidste konkurrence. For de fleste svømmere var det første stævne uden for Danmarks grænser, men det afholdt ikke de dygtige svømmere fra SSK for at være med til at dominere stævnet. Dette kom stærkest til udtryk i de 6 holdkapper der blev afviklet hvor der var sejr i alle disse løb, både i 4×100 holdmedley og 4×100 fri for piger og drenge samt i de 2 specielle 8×50 fri holdkap hvor holdet var under 1 sekund fra stævnerekorden som der i øvrigt står SSK på tilbage fra 2012 og endelig i en 7 mandsholdkap hvor Emil Lykke, Ester Lauritsen, Mikkel Kirkegaard, Markus Kjeldsen, Jens Riisgaard, Mette Holstein og Amalie Tolderlund satte ny stævnerekord.

Individuelt var der flere flotte præstationer og i den samlede sprint konkurrence var der sejr til Helena Venø Elling for pigerne og Mikkel Kirkegaard for drengene. I tilsvarende 100 meter konkurrence var der Silkeborgensisk på 2. pladsen – her med Markus Kjeldsen og igen Helena Venø Elling. Helena vandt hele 5 løb – og i sprintfinalerne var tiden 27.35 i 50 fri også et ryk op som nr. 4 på allertiders rangliste i SSK.

Mette Holstein vandt også 5 løb og med tider på 100 og 200 bryst som placerer hende øverst på ranglisten i Danmark for piger årgang 2005. Der var 4 sejre til Markus Kjeldsen og han var meget tæt på klubrekorden i 800 fri hvor 8.40,45 blot er 2 sekunder fra Mark Knudsens klubrekord fra 2003.

Mikkel Kirkegaard vandt ud over sprintkonkurrencen også 2 løb og blev ikke dårligere placeret end nr. 3 i sine mange starter og især 26.85 i 50 fly var imponerende og 3.bedst gennem tiderne i SSK. En af de unge svømmere på vej frem er Ester Lauritsen og det viste hun ved at vinde såvel 50 fly som 200 ryg og tiden i 200 ryg 2.48.31 er ny aldersrekord i SSK.

Der var sejre til Line Lyskjær og Emil Togsverd i 800 fri og Emil satte her som i flere andre løb aldersrekorder i SSK. Det var der også til Emilie Egerup i 50 bryst og 34.24 er allertiders næstebedste og gav hende en flot sejr. Der var sejr til Kasper Hansen og Emil Lykke Grann i 400 fri og tiden 4.57.37 til Kasper var nok til at han fik sin første kravtid til de danske årgangsmesterskaber (DÅM) i februar. Oliver Christensen vandt i 200 bryst med ny aldersrekord i SSK og endelig var Amalie Tolderlund øverst på podiet i 50 fri for piger årgang 2005, hvor der var hele 4 SSK på podiet, da Mette Holstein blev nr. 2 og Maja Friis og Annabella Marie Lauritzen svømmede samme tid og blev delt nr. 3.

Følgende svømmere var på podiets næstøverste trin en eller flere gang Sarah Froberg Pedersen, Nicklas Rossau Larsen, Clara Tolderlund, Frederik Venø Elling, Jens Riisgaard, Annabella Marie Lauritzen, Gustav Fløche Fuglsang, Frederik Gaardsted og Carl Roulund Holm. Endelig var der en række svømmere der fuldendte den brede vifte af svømmere der var med fremme ved at vinde bronze – Nanna Bøgild Lundahl, Viggo Stricker Pedersen, Maja Friis, Jakob Riisgaard, Magnus Søgaard og Asger Hatting, så i alt 27 ud af de 50 svømmere der kommer hjem med medaljer fra det tyske.

Ud over disse medaljer var der lige 2 tider i 50 fly til Magnus Søgård 30.80 og Asger Hatting 31.60 som også giver dem kvalifikation til DÅM så holdet her nu er oppe på hele 15 svømmere.

Det var nogle trætte men meget stolte trænere der sammen med holdet landende i Silkeborg mandag morgen kl. 3.30.