Kennet KjeldsenDet var med uendelig stor sorg, at jeg i tirsdags måtte fortælle vores svømmere, at vores cheftræner, Kennet Kjeldsen, ganske uventet og meget pludseligt, er død.

Kennet har gennem mange år sat et kæmpe præg på Silkeborg Svømmeklub både som svømmer, træner og i de seneste halvandet år som en fantastisk cheftræner og en uvurderlig inspirator og katalysator for et højest ambitiøst udviklingsspring for svømmerne, konkurrenceafdelingen og klubben som helhed.

Som teenager var Kennet i mange år blandt Silkeborg Svømmeklubs bedste konkurrencesvømmere, hvor han svømmede sig til adskillige danske mesterskaber på årgangs-, junior- og seniorniveau individuelt såvel som i holdkapper, ligesom han som ungdomssvømmer deltog i flere internationale mesterskaber.

Kennet fik sit første trænerjob i Silkeborg som træner for de yngste konkurrencesvømmere. Derefter gik turen til bl.a. Esbjerg, Vejle og Odense – de sidste to steder som cheftræner. Hans arbejde med at udvikle unge svømmeres potentiale til internationalt niveau er i høj grad kendt og anerkendt i hele Svømme-Danmark. Blandt andet blev Kennet kåret som Årets Juniortræner i 2014.

Da Kennet valgte at vende tilbage til Silkeborg i maj 2017, vidste vi godt, at vi ”scorede over evne”. Men Kennet ønskede at komme tættere på familien, og det valg vil vi altid være taknemmelige for.

Fra den dag Kennet gik ind af døren som cheftræner i Silkeborg Svømmeklub, har han formået at udfordre, udvikle, og endnu en gang udfordre og udvikle os alle; svømmere, trænere, forældre (frivillige), udvalgsmedlemmer og bestyrelse. Alt og alle var i spil i bestræbelsen på at skabe verdens bedste Silkeborg Svømmeklub. Kennet skubbede energisk, vedholdende og kærligt på, for at vi alle skulle blive bedre.

Med ufatteligt overblik, sans for struktur og blik for detaljen satte Kennet dagsordenen og udviklede løsningsmodellerne for bedre rammer i konkurrenceafdelingen. Vi diskuterede strategi, beslutningsoplæg, handleplaner, udførelse og opfølgning – alt sammen med et ufravigeligt fokus på kvalitet i alt, hvad vi foretog os. Som formand havde jeg et unikt samarbejde med Kennet. Vi var altid meget ærlige, umiddelbare og diskuterende. Det var intenst, udfordrende og udviklende for os begge.

Svømmehallen og samspillet med svømmerne var dog altid det vigtigste for Kennet. Han evnede at møde svømmerne i øjenhøjde, favne det hele menneske og samtidig udvikle den enkeltes sportslige potentiale til det bedst mulige. Svømmerne på førsteholdet har haft mange fortrolige samtaler med Kennet, både om små dagligdagsproblemer og de lidt større, måske meget personlige, udfordringer. De har alle haft snakke om, hvordan man som svømmer udforsker og udvikler sit sportslige potentiale. Svømmerne fortæller, at Kennets evne til at skabe et rum med empati og nærvær i disse samtaler var helt unik.

Kennets linje og retning som træner var glasklar og helt gennemsigtig. Han skabte overblik, så fremad og fokuserede på kvalitet i planlægning, udførsel og i hver eneste bevægelse. Det gjorde ham til noget helt særligt som træner på kanten. En linje, som hele trænerteamet i konkurrenceafdelingen har taget til sig.

Vi nåede desværre kun at have æren og fornøjelsen af at have en af Danmarks absolut bedste cheftrænere i knap halvandet år. Heldigvis nåede vi rigtig meget – vi har også rigtig mange planer, som vi i klubben nu må føre ud i livet sammen – men uden Kennet som daglig drivkraft. Det er en stor arv at løfte, og omend det bliver med sorg, er vi dog dybt taknemmelige for, at vi fik lov at kende dig. TAK FOR ALT.

Vores tanker og medfølelse går til Kennets familie, som har mistet en fantastisk søn og bror.

ÆRE VÆRE KENNETS MINDE

 

På vegne af Silkeborg Svømmeklub

Pia M Johansen, Formand