I fredags deltog Silkeborg Svømmeklub i Hammel Sprint Cup der både på land og i vand var et sandt festfyrværkeri.

De gennemførte rammer bestående af lysshow, røgeffekter, aftenfinaler og flotte medaljer blev krydret med flotte svømme præstationer fra de 20 Silkeborg svømmere fra henholdsvis K1, K2 og K-sprint der alle ydede deres bedste i distancerne 25, 50 og 100 m – alle med skarpt fokus på topfart.

Resultatet var ikke til at tage fejl af, det blev til hele 28 finaler fordelt på 12 svømmere. Medalje-slugerne blev Emil Togsverd, Kasper Hansen og Sarah Froberg der alle tog medaljer i samtlige 3 individuelle løb samt guld i holdkap. Derudover skal Paula Lindberg nævnes da hun tog sin første junior kravtid til Jysk/fynske Mesterskaber! Det blev i 50 ryg med hele 2 sekunders PR og endda en guldplacering. Kasper Hansen fik også tilføjet 50 fly til hans kravtidsliste til samme stævne.

Den samlede medaljehøst blev fordelt således:

Emil Togsverd, guld i 100 medley, 25 fly, 50 fly samt i 4x50m medley mix i disciplin ryg

Kasper Hansen, Sølv i 100 medley og 50 fly samt guld 25 fri og 4x50m medley mix i disciplin bryst.

Sarah Froberg, sølv i 100 medley, bronze i 25 fly samt guld i 50 fly og 4x50m medley mix i disciplin fly

Line Knuden, sølv i 25 fri og guld i 50 fri og 4x50m medley mix disciplin fly fri

Paula Lindberg, guld i 50 ryg

Frederik Rantzau Vejvad, guld i 50 fri

Magnus Rantzau Vejvad, sølv i 25 ryg

Mia Mølgaard, bronze I 100 medley og 50 fri

Noah Bie Bock, bronze I 50 m ryg

Derudover fik Viggo Stricker, Lærke Pilgaard og Maja Juul værdifuld finaleerfaring med hjem.

Det blev desuden til mange personlige rekorder et klart bevis på at sæsonen er skudt i gang. Der var derfor en stor tilfredshed i det samlede trænerteam bestående af Daniel Nielsen (K-sprint), Runa Dalby(K2) og Mathilde Pugholm(K1), der samtidig sender stor tak til alle, der har lagt kræfter i afviklingen af stævnet.

I næste weekend gælder det Danske årgangsmesterskaber i Esbjerg, hvor Danmarks bedste årgangssvømmere skal dyste. Her har Silkeborg Svømmeklub 7 svømmere udtaget.