Kære alle

Sommer, sol og ferie er lige nu – og rundt om hjørnet. Vi glæder os både til ferien og den nye sæson, som for de fleste starter i september, mens de sportslige hold starter i august.

Silkeborg Svømmeklubs sæson 2019/20 har på godt og ondt været udfordrende og begivenhedsrig for rigtig mange af os.

Konkurrenceafdelingens tab af cheftræner Kennet Kjeldsen den 4. i september 2019 har gjort uendelig ondt på os alle og efterlader et stort savn. Samtidig er det livsbekræftende at opleve, at vi i bestyrelsen, blandt alle øvrige frivillige, svømmere og ansatte har demonstreret en enorm vilje til vores fællesskab, til at holde linjen og til at fortsætte udviklingen mod at skabe Danmarks bedste Silkeborg Svømmeklub.

I bestyrelsen har vi i samarbejde med konsulentfirmaet Sporthouse haft fokus på at udarbejde en udviklingsplan for hele klubben under overskriften ”Fællesskabet, hvor Silkeborg lærer at svømme”. Vi har analyseret, diskuteret og formuleret på livet løs. Tak til alle, der på den ene eller anden måde har bidraget. Vi har nu en samlet udviklingsplan som værktøj til at hjælpe med at sikre sammenhæng i beslutningerne.

I den kommende periode vil vi særligt have fokus på tiltag, som udvikler og løfter den faglige kvalitet i undervisningen på såvel børne-, teenage- og voksenhold. Alle, uanset niveau, skal have mulighed for at udvikle deres færdigheder i vand.

Et nyt tiltag i den kommende sæson er X-treme holdet, som henvender sig til teenagere, der vil udfordre sig selv i det våde element. Her undervises både i traditionel svømning, undervandsrugby, livredning og rigtig meget andet. X-treme starter i august, hvor den første store fælles oplevelse bliver at svømme Christiansborg Rundt.

Til oktober afholder vi for første gang DGI Water Challenge for unge i Silkeborg. Vi håber rigtig mange vil være med eller kigge forbi for at for en god oplevelse. Meget mere om dette i august.

I konkurrenceafdelingen er vi er rigtig godt på vej. Svømmerne på alle K-hold har i den grad løftet niveau i denne sæson. Også de bedste svømmere på såvel årgangs- som junior/senior-niveau har gjort sig flot bemærket til flere mesterskaber. Det har resulteret i et rekordstort antal finaledeltagelser og medaljer – senest ved Danish Open, hvor Silkeborg i et særdeles stærkt felt med mange internationale stjerner var repræsenteret i adskillige finaler. Sæsonen kulminerer de næste uger med sommerens Danske Langbanemesterskaber. Svømmerne glæder sig. Vi glæder os sammen med dem.

I april gennemførte vi for første gang spørgeskema-undersøgelsen Members 1st, som er udviklet specielt til frivillige idrætsklubber. Vi fik rigtig mange tilbagemeldinger og gode inputs til hvordan, vi kan gøre det endnu bedre for jer. TUSIND TAK for hjælpen. Vi arbejder videre med de mange gode forslag. Vi gentager undersøgelsen næste år, hvor jeg håber mange igen vil tage sig tid til at være med.

Rigtig mange fortjener stor tak for indsatsen i denne sæson. Men jeg vil i år fremhæve vores team af ansatte med breddechef Katrine Møller, talentudvikler Runa Dalby og 1.-holdstræner Mathilde Pugholm Hvid i spidsen. I viser hver dag, at I er stærke sammen og hver for sig. Tak for at I er med til at virkeliggøre

”Fællesskabet, hvor Silkeborg lærer at svømme”

Jeg ønsker jer alle en fantastisk sommer. Forhåbentlig ses vi på aquaskolerne i uge 27 eller i uge 32 – og selvfølgelig igen til sæsonstart.

Pia M Johansen

Formand