52 svømmere fra K1, K2, K3 og K-sprint var i den forgangene weekenden i Herning for at deltage i årets Herning Grand Prix. Det var et gensyn med et stævne kendt for festlige finaler lørdag aften med lys, lys og røgmaskine- og Herning Svømmeklub levede op til forventningerne om en festlig lørdag aften.

Det var en fantastisk stemning med så mange røde trøjer der heppede på hinanden. Alle fik fuld opbakning.

Der blev leveret mange flotte resultater, at det nærmest er umuligt at nævne dem alle. Dog skal nogle ekstraordinære præstationer fremhæves:

Zilas Vilsen slår PR i 6/6 mulige løb, og rykkede niveau i denne weekend. I særdeleshed i 200 fri, hvor han satte PR med hele 6 sekunder til en tid på 2.10.

Lærke Kristensen svømmer for første gang 200 fly – og sørme om hun ikke får Vest kravtid i første forsøg i tiden 2.46. Det lover godt for fremtiden.

Magnus Vejvad fik ligeledes kvalificeret sig i dine 1.15,81 i 100 medley til det kommende VÅM (Vest Årgangs Mesterskab)

Emma Kidmose leverede en pragtpræstation af et veldisponeret løb på 400 fri med en gigantisk forbedring på 41 se i tiekunder i tiden 5.19,08 som også rakte til en flot sølvmedalje i hendes aldersgruppe.

Et godt eksempel på, hvordan svømmerne presser hinanden til at blive bedrer var da Noah Bock og Zilas Vilsen konkurrerede på 50 fri, hvor de helt klart pressede hinanden til 2 store personlige rekorder.

Simon Gaarde og Frederik Vejvad leverede også et højt niveau i både indledende og finalen på 50 fly og 50 fri!

K3 viste også mange rigtig gode resultater fra mange dygtige talenter. De blev udfordret på 200 m, hvilket var første gang for mange af dem. De havde også travlt i finale afsnittet. Her blev der slået store PR, hvilket resulterede i flere medaljer i både 50 fly, bryst, crawl og ryg.

Samtidig var deres holdkammerater dem der heppede højest og bedst under finalerne, hvilket skabte en kanon god stemning. Der blev givet både highfives, klapsalver og for dem der svømmede finaler, blev der lavet jubelscener som K3 har øvet sig på.

Værd at nævne er også Malte Haun’s 100 medley, hvor han for to uger siden svømmede under kravtiden til Vest børn medleystævne.  I denne weekend svømmede han netop igen under kravtiden.

Vores nyoprettede hold K-sprint, som svømmer 2- og styrker 2 gange ugentligt, gjorde sig også bemærket! Martin Øvre fik 100 % PR og bronze på 100 IM. Derudover fik både Sara Manicus og Viggo Stricker PR med hjem. Flot at de stadig udvikler sig med mindre træning.

Alt i alt havde vi 30 forskellige svømmere (og rigtig mange gengangere) med i superfinalerne lørdag aften – hvilket må betegnes som en kraftpræstation. Eksempelvis kom både Kasper Hansen, Frederik Venø og Oliver Christensen med i samtlige finaler – og de fik medaljer i 10/12 løb.

Silkeborg Svømmeklub blev også den mest dominerende klub i finalerne – rigtig flot.

 

Kvindelige finalister:

Klara Hald, Shila Mortensgaard, Thea Caludan, Mille Niebuhr, Frida Vermund Nierop-Andersen, Anna Stenholdt, Lærke Kristensen, Sarah Froberg, Laura Wittenhagen, Trine Michaelsen, Mia Mølgaard, Emma Kidmose, Lærke Pilgaard, Maja Juul, Line Knudsen og Mathilde Pugholm Hvid

 

Mandlige finalister:

Victor Johansen, Oliver Hallenborg, Malte Haun, Silas Sejr, Noah Bock, Magnus Vejvad, Simon Gaarde, Frederik Vejvad, Kasper Hansen, Emil Togsverd, Oliver Christensen, Frederik Venø og Mikkel Mølgaard

 

Fyldt med energi, personlige rekorder og erfaring glæder vi os allerede til at komme tilbage i bassinet igen og arbejde videre frem mod vores eget julestævne den 18. december og DM for senior den 16.-18. december.