Silkeborgs bedste svømmere har været 4 dage i Esbjerg for at konkurrere med de bedste svømmere i Danmark, samt flere udenlanske svømmere der var med til at fylde finalefelterne op uden at kunne vinde medaljer. Markus Kjeldsen, Helena Venø Elling og Jens Riisgaard viste fanen frem for Silkeborg og fik søndag aften selskab af Frederik Venø Elling og Oliver Frølund i et forsøg på at slette en gammel klubrekord. Mere herom senere.

Torsdag startede med en fornuftigt tid til Markus i 100 fri – 50.71 som kun han selv har svømmet hurtigere end i SSK’s historie. Det rakte til en B-finale hvor Markus ikke fik det til at fungere og han endte som samlet nr. 14. Helena var ude i 100 fly og det kæmper hun en anelse med lige nu og derfor blev det først fredag at Helena fik vist at niveauet var i orden. Små detaljer gjorde at hun først med 25.98 og derefter med 25.94 i B-finalen var tæt på egen klubrekord og en placering som nr. 9.

Markus og Jens batlede i 200 fri og 1.50.46 til Markus gav endnu en B-finale, mens Jens endelig fik brudt en lang periode uden personlig forbedring på distancen og 1.56.53 gav også et ryk på alletiders rangliste i SSK hvor Jens rykker fra 10. til 9. pladsen. Markus svømmede i B-finale en identisk tid og en samlet 13. plads.

Lørdag kom der så gang i klubrekorderne, da Markus viste at formen var i orden og snakken om at hans rygsvømning havde fungeret rigtigt godt holdt stik, da han svømmede over ½ sekunds PR og forbedrede sin egen klubrekord til den specielle tid 55.55. Det var som forventet dette der skulle til for at give en plads i mesterskabernes A-finaler. I det åbne danske mesterskab gav endnu en tid under den gamle klubrekord en placering som nr. 6 og en bronze i ungsenior konkurrencen.

De små detaljer var endnu engang årsag til at Helena ikke helt fik det til at ringe i 50 fly og 28.35 var lige det over Helenas egen klubrekord til at hun ikke kunne klemme sig videre i endnu en finale. Jens Riisgaard svømmede først 200 fly og derefter 50 fri som kun øgede forventningerne til søndagens holdkap, da han forbedrede sin PR til 24.64.

Søndag blev så den helt store dag, hvor klubrekorderne faldt på stribe. Helena lagde ud i 100 fri og viste at træningsindsatsen hen over efteråret bestemt ikke har fejlet noget og 56.37 var en forbedring af Helena’s egen klubrekord med 4/10 dele sekund. Dette gav også en A-finale, hvor Helena endte som en flot nummer 6.

Jens og Markus var ude i 400 fri, og Jens svømmede igen bedre end længe på denne distance. Dette gjorde Markus også da han med 3.54.34 i indledende kvalificerede sig til endnu en A-finale og endnu engang med en forbedring af egen klubrekord. Denne gang med mere end 1 sekund. I finalen lagde Markus ud som lyn og torden og  efter 200 meter var han 3 sekunder under tiden fra indlendende. Planen med et lidt hurtigere udlæg holdt dog ikke helt, men endte med en lidt langsomme tid end indledende og nogle godt tilsyrede arme og ben, men med endnu en flot placering som nr. 6, slået af 4 svømmere der alle senere blev udtaget til EM på kortbane.

Nu var det spændende om der var krafter tilbage i Markus da han under 20 minutter efter sin 400 fri finale skulle kick-starte holdkappen i 4×50 fri. At holdkapper kan noget særligt i at trække de sidste ressourcer ud af svømmerne viste sig igen da Markus svømmede 23.27 som første svømmer, og derfor kunne sætte endnu en forbedring af egen klubrekord ind på kontoen – denne gang med 1/100 del sekund.

Det gav selvfølgelig de øvrige 3 holdkapsvømmere mod på tanden og Jens Riisgard svømmede imponerende 23.99 i andet skifte hvorefter juniorsvømmeren Frederik Venø Elling viste samme niveau med 24.08 og så var det op til Oliver Frølund at følge disse flotte præstationer til dørs. Det gjorde Oliver mindst lige så flot som de 3 øvrige 23.67 var rigeligt nok til at smadre en gammel klubrekord med Dennis Kinnerup, Kåre Axelson, Jesper Andersen og David Adelskov. Hele 1,6 sekund hurtigere er imponerende når der inden stævnet var tvivl om det kunne lade sig gøre at slå rekorden og 1.35.01 var også nok til en flot placering som nr. 11 til de danske mesterskaber.

Svømmere har nu en kort periode hvor batterierne skal genoplades og gøres klar til de danske holdmesterskaber i 3. division i december.