10 af Silkeborg Svømmeklubs unge talenter har været afsted til de Danske Årgangsmesterskaber på kortbane der blev afholdt her i weekenden 1. – 3. februar i Universitetshallen i Odense.
Sarah Froberg, Trine Lundø Michaelsen, Amalie Tolderlund, Annabella Marie Lauritzen, Emilie Bie Bock, Ester Lauritsen, Maja Friis, Mette Holstein, Emil Togsverd og Kasper Hansen.

Forventningerne er altid store inden et DM.
Særligt hos pigerne var stemningen i top. Der blev lagt i kakkelovnen til noget stort! De tog afsted nærmest sikre på, at de skulle ned og vinde medaljer i holdkap. Det skal ses i lyset af, at Silkeborg Svømmeklub i nyere tid ikke har gjort sig gældende i holdkapdisciplinerne ved Danske Årgangsmesterskaber,
hverken de stærke 00-piger, eller 95 pigerne vandt holdkap medaljer, da de svømmede DÅM.

Men 6 piger ville det anderledes– Med Mette, Annabella og Amalie som de bærende kræfter der var med i alle 3 holdkapper, med Ester, Sarah og Maja som fjerde pige på holdet i hver løb, lykkedes det dem at hente hele tre medaljer hen over weekenden: Med en samlet tid på 2:02,06 vinder pigerne fredagens 4x50m medley. Lørdag aften den leverede de igen en helt ekstra ordinær præstation ved at vinde bronze i 4x200m IM, i en samlet tid på 10:04.92. Og minsandten om der ikke bliver fulgt op med endnu en bronzemedalje i 4x100m fri i tiden 4:04.73.
Pigerne øjnede en mulighed, svømmede deres chance, bakkede hinanden fuldstændig op og kæmpede hele vejen igennem løbet for hver eneste hundrededel. En fantastisk oplevelse for os, der så til fra kanten.

Sejrene i holdkapperne dokumenterer en virkelig stærk bredde. Men der blev også leveret individuelt.
Personlige rekorder i 52 ud af 58 starter, 28 placeringer inden for top 20, heraf 11 i top 10.

Mette Holstein gjorde særlig opmærksom på sig selv ved topplaceringer i alle sine løb i brystsvømning.
Det blev til tre gange sølv: 200 bryst i tiden 2:38,29. 50 bryst i tiden 33,20. Og 100 bryst i tiden 1:13.06.
Præstationerne sikrede hende en 2. plads i kategorikonkurrencen med medfølgende pokal.
Mette placerede sig i top 10 i samtlige af sine løb. En 6. plads i 100 fri i tiden 1:00,36 og tiden 5:19,02 i 400 medley i rakte til en 10. plads.
På Klubbens interne ”alle tiders rangliste” rakte tiderne i halvtreds bryst til en 4. plads og i 100 og 200 bryst til 5. pladser.

Annabella Marie Lauritzen var også med fremme. Det blev til tre top 10 placeringer i hendes favoritdisciplin rygsvømning: 200 ryg blev svømmet i tiden 2:24.33, hvilket rakte til den ærgerlige 4. plads. I 50 og 100 ryg blev det til 8. pladser i henholdsvis 31,17 og 1:07,68.
Præstationerne sikrede hende en 4. plads i kategorikonkurrencen. Og på klubbens interne ”alle tiders rangliste” rakte tiden i 50 ryg til en 9. plads.
Amalie Tolderlund svømmede sig til en 10. plads i 200 ryg i tiden 2:28.87
Og til sidst skal nævnes Sarah Froberg Pedersen, der fik landet 2 10. pladser i henholdsvis 200 medley i tiden 2:36,79 og i 200 fri i tiden 2:21.85