I den forgangene weekend er der blevet afholdt DM kortbane i Esbjerg, og Silkeborg Svømmeklub havde 4 debutanter med. De skulle for første gang tjekke niveauet ud som seniorsvømmere og prøve kræfter med toppen af Dansk elitesvømning. Og sikke nogle velforberedte drenge.

Inden stævnet var ingen af drengene seetet til at komme i finaler, men der var dog mål og håb for et par finaler. De blev indfriet!

Frederik Venø satte personlig rekord med 1,1 sekunder i indledende løb i 200 bryst i tiden 2.20.11. Der gav adgang til en B-finale. I finalen fik Frederik justeret disponeringen og svømmer så hurtigt som 2.18.5, hvilket rakte til en sølvmedalje for pre-senior (18-19 årige). Der var styr på nerverne i den første senior finale, og Frederik holdt hovedet koldt – flot!

Samme overskud og topform udviste Frederik i 200 IM. Først i indledende og efterfølgende i finalen, hvor han svømmede hurtigere i både ryg, bryst og crawl og gik 2.04.10, hvilket resulterede i en samlet PR på 2,4 sek.

Samtidig slog Frederik både årgangsrekord for 18-årige samt senior rekord. Begge rekorder tilhørte Markus Kjeldsen.

Oliver Christensen var ude i et af hans 2 primære løb – i 50 bryst og 100 bryst.

I 50 bryst med en på PR, 29.26, samt en plads i B-finalen. I finalen havde Oliver ro på, og svømmede et vanvittig godt løb! Første gang under 29 sekunder med tiden 28.96. Tiden rakte til en 4. plads. Samtidig slog Oliver, Mikkel Kirkegaards rekord for 18-årige tilbage fra 2017 – stærkt gået.

I 100 bryst, hvor Oliver var seetet nr. 24. I det indledende løb fik Oliver en flot personlig rekord og en samlet tid på 1.04.10!  Det rakte til en finale, hvor han også kæmpede med om medaljerne for Pre-senior (18-19 årige). I finalen leverede Oliver sit livs løb til en samlet til på 1.03.34. med en samlet pr på 1,8 sek. og en årgangsklubrekord. Her sletter han Emil Damgaards rekord fra 2004 med 4/100.

Mikkel Mølgaard startede sit DM ud med 400 IM – og sikke et løb. I indledende svømmede han PR med hele 3 sek, og sørme om han ikke også får en B-finale.

I finalen var fokus på justeringer i ryg og Mikkel formåede både at svømme hurtigere i ryg, bryst OG crawl, så han pressede tiden med yderlige 4 sek. Mikkel gik 4.39.37 og blev nr. 6 for Pre-senior – en super flot præstation.

Mikkel Mølgaard havde ligeledes fornøjelsen af 200 fly. I indledende gik han 2.13.1 på træneruret (hvilket er 15 sek PR) – men der var fejl i eltiden. Derfor skulle Mikkel og resten af heatet svømme løbet om 1,5 time senere. Mikkel tog det med oprejst pande, og leverede igen en pragtpræstation – denne gang 2.14.95,  Så Mikkel må ”nøjes” med 14 sek. PR denne gang.

Frederik, Oliver og Mikkel er alle 1. års Pre-senior, så de har 1,5 år endnu til at dyste med om placeringerne i denne gruppe, det lover rigtig godt for fremtiden.

Emil Togsverd, som blot er 2. års junior, var med torsdag og fredag for at snuse til senior-niveauet. Han gik uimponeret ind til opgaven og satte PR i både 100 IM, 1.02.17 og 100 fri, 55.49.

Endelig blev det tid til holdkap. Der bliver virkelig kæmpet hele vejen igennem – fedt at se og mærke.

Kasper Hansen kom fredag aften for at bidrage til en vanvittig god 4*100 fri, hvor alle svømmer hurtigere end hvad de nogensinde har gjort.