13 junior- og seniorsvømmere stillede til start til weekendens Vestdanske mesterskaber på langbane i Vejle. Der blev fulgt op på en god træningsperiode med bl.a. træningslejr i Tyrkiet med flere flotte resultater af alle de 13 svømmere og kendetegnet for stævnet var at hele 5 forskellige svømmere kunne tage fra stævnet med en medalje.

Line Lyskjær har længe viste gode takter på 200 fly og nu begynder hun også at nærme sig toppen og med 2.23.79 i finalen vandt hun den første sølvmedalje til SSK. Tiden er ny aldersrekord i SSK og 4.bedst gennem tiderne. Næste sølvmedalje stod der Markus Kjeldsen på, da han i 200 fri finalen svømmede 1.55.94 og forbedrede sin egen klubrekord med 7/10 sekund. Forud for disse 2 sølvmedaljer havde Helena Venø Elling svømmet 50 fri i 26.97 blot 4/100 dele fra 2 svømmere på en delt 1. plads.

Bronze var der også til Emilie Egerup i 100 bryst med 1.14.38 tæt på sin egen personlige rekord. Emilie og Line’s medaljer var både senior og junior medaljer. Line og Emilie vandt begge endnu en junior bronze – Line i 100 fly finalen med 1.06.37 , mens Emilie vandt sin i 50 bryst, hvor også Gustav Fløche Fuglsang kom på podiet med 31.79 og junior bronze.

Søndag formiddag slettede Markus Kjeldsen klubrekorden i 100 fri tilbage fra 2007 og kvalificerede sig med 53.11 til sin 5 A-finale ved stævnet. I finalen svømmede Markus en anelse langsommere og var 11/100 fra medalje. Den tog han til gengæld i stævnets sidste individuelle løb 1500 fri, hvor 16.30.02 rakte til endnu en sølvmedalje til Markus.

Helena Venø Elling var lige ved og næsten i 100 fri, hvor hun som den blot 2 svømmer i Silkeborg svømmede under de 59 sekunder, men 58.41 i finalen rakte kun til den utaknemmelige 4. plads. 1/10 sekund fra bronze. Blandt de øvrige SSK’ere var der mange opløftende resultater – Frederik Venø Elling var i sin første A-Finale i 200 medley og Jens Riisgaards 17.16.22 i 1500 fri rakte til en 7. plads som hans bedste resultat som nogle af de bedste, men hele 14 A-finaler og masser af personlige rekorder til samtlige 13 svømmere fra SSK er yderst tilfredsstillende.

Man kan læse mere på Silkeborg Svømmeklubs facebook:-)