32 børn var mandag til onsdag i påskeferien til AquaSkole i Silkeborg

 

Mandag morgen kl. 07.00 mødte forventningsfulde instruktører ind i Silkeborg Svømmeklubs klubhuset på Nylandsvej. Foran dem ventede tre dage med 32 børn i alderen 5-12 år, masser af svømning og kreative aktiviteter. Instruktørerne havde selv planlagt programmet for børnene og nu skulle det spændende program forløses. Mellem kl. 08 og 08.30 ankom børn med sommerfugle i maven, spændte på, hvad dagene ville bringe. Da der var sagt farvel til forældrene, blev børnene delt op i to hold og herefter stod formiddagen på navnelege og ryste-sammen aktiviteter i klubhuset. Der blev både kastet med bolde, leget kluddermor og givet highfives i lange baner. Formiddagen bød selvfølgelig også på en tur i vandet inde på Svømmecenter Nordvest, hvor der var fokus på at ryste børnene sammen og få smil på læben. Eftermiddagen bød ligeledes på et landmodul samt et vandmodul med masser af sjove aktiviteter. Inden børnene blev hentet, fik alle børnene en goodiebag venligst sponsoreret af Sport 24, som indeholdt svømmebriller og t-shirt samt en drikkedunk venligst sponsoreret af Jyske Bank.

Tirsdag stod den på livredning og førstehjælp. Børnene prøvede at lave hjerte-lungeredning, havde en god snak om, hvad man gør, hvis en af ens venner kommer til skade i svømmehallen, hvor hænger hjertestarten, førstehjælpkassen og de andre remedier , som livredderne bruger i deres arbejde. I vandet stod den på svømning med tøj på, hente dukker på bunden, bjærge sine kammerater og livredningsrelatedere lege. Eftermiddagen på land bød på kreative aktiviteter såsom at klippe gækkebreve og lave sin egen aquaskole t-shirt. Vi sluttede dagen af med at påskejagt bag ved svømmehallen, hvor der var gemt påskeslik i feriens anledning.

Onsdag skulle de to hold bytte ende. Indtil da, havde de mindste svømmet i den lave ende og de største børn i den dybe. Det mindste hold skulle blandt andet lære at lave hovedspring, koldbøtter og hoppe fra vippe på det dybe vand. I mens skulle det store hold øve dyk på en undervandsforhindringsbane. Herudover lavede instruktørerne Frederik og Emil aquadance, så børnene skulle danse i vandet mens musikken spillede ud af højtalerne.

Alt i alt var det tre dage, hvor der var plads til masser af svømning og andre vandaktiviteter samt sjove, vilde og kreative aktiviteter i klubhuset. Der blev udviklet nye venskaber, rykket grænser og spist rigtig store madpakker. Silkeborg Svømmeklub vil gerne sige stor tak til Svømmecenter Nordvest for samarbejdet og muligheden for at tilbyde vandglade børn Aquaskole i påskeferien. Klubben afholder også Aquaskole i uge 27 og 32 i sommerferien på Silkeborg Højskole, hvor der stadig er ledige pladser.