11 juniorsvømmere fra Silkeborg Svømmeklub har været i Esbjerg i weekenden for at deltage i DM junior på kortbane, hvor flere hundred juniorsvømmere fra hele landet deltog. 4 dage hvor der er blevet kæmpet om personlige rekorder og pladser i de eftertragtede finaler.

Første dag viste gode takter fra start og der blev svømmet stærkt og sat mange pr. Det blev til 3 finaler. Oliver Frølund (årg. 01) satte PR i 100 IM i tiden 59.45 og endte på en flot 6. plads af alle. Frederik Venø Elling (årg. 03) forberede sit indledende løb med hele 2,5 sek. i 200 ryg. Den nye pr hedder nu 2.08.63. Samtidig blev Frederik den 3. bedste i årgang 2003. Emilie Egerup (årg. 03) svømmede også en flot pr i finalen i 100 bryst i tiden 1.11.87. Blot 17/100 fra senior klubrekorden. Finaleafsnittene afsluttes altid med holdkapper og her var både pigerne og drengene i vandet. Pigernes 4 X 100 fri bestod af Line Lyskjær, Emilie Egerup, Pernille Nedergaard og Anne Lundorff. 4 X 100 IM for drenge bestod af Frederik Venø Elling, Gustav Fuglsang, Emil Lykke og Oliver Frølund, som alle gik pr.

Anden dag bød igen på flotte præstationer af hurtige Silkeborg svømmere. Det blev til 5 finaler. Line Lyskjær (årg. 03) svømmede sig til en B-finale i 200 fly. Selvom hun har haft en skade siden Vestdanske Mesterskaber og ikke har trænet så meget. I finalen svømmede hun en flot fly og satte en fin pr i tiden 2.23.89. Frederik Venø Elling viste også gode takter i 400 IM indledende og med små justeringer og fokuspunkter svømmede han sig til en endnu pr i finalen og vandt b-finalen i tiden 4.42.74. Sprinter Emilie Egerup var også klar på at svømme hurtigere i 50 fri c-finalen og det lykkes. Hun formåede at presse hendes nye personlige rekord, så den nu hedder 27.30. Oliver Christensen (årg. 03) svømmede sig til sin første c-juniorfinale i 200 bryst. Han svømmede et flot taktisk løb, hvilket endte i en ny pr i tiden 2.27.60. Gustav Fuglsang (årg. 02) svømmede sig til en b-finale i 200 bryst. Han har svømmet begrænset bryst frem til mesterskabet på grund af en lyskenskade. Desværre ingen pr i finalen. Dagens holdkap bød på 4 X 200 IM, som bestod af Gustav Fuglsang, Frederik Venø Elling, Emil Lykke og Oliver Christensen. En rigtig flot holdpræstation. Alle fire drenge svømmede hurtigt og det gav dem en samlet 15. plads.

Tredje dag blev også en succes med 100 % pr i alle indledende løb og det blev til 4 finaler. Frederik Venø Elling svømmede pr i indledende 100 ryg og fik en plads i b-finalen. I finalen svømmede han sig igen til en god tid under minuttet i tiden 59.97. Clara Tolderlund (årg. 02) svømmede sig til en b-finale i 400 IM, men desværre blev hun disket. Oliver Frølund var klar til sprint i 50 fri med pr i indledende, som udløste en b-finale. Målet i finalen var at komme under 24 sekunder og det mål blev indfriet i tiden 23.99. Emilie Egerup var i c-finalen klar efter en god indledende 200 bryst, men desværre ingen pr selvom indsatsen var god. Dagen sluttede af med to gode holdkapper. Først 4 X 200 fri med Emil Lykke, Oliver Frølund, Frederik Venø Elling og Gustav Fuglsang. Efterfølgende pigernes 4 X 200 IM med Pernille Nedergaard, Emilie Egerup, Anne Lundorff og Clara Tolderlund. Desværre en lidt for hurtig start, som endte med en disk.

Fjerde og sidste stævnedag bød på flere pr og finaler. Frederik Venø Elling var igen i aktion og kampklar til en b-finale i 200 IM. Igen blev det til pr samt aldersrekord i tiden 2.13.36. Emilie Egerup svømmede sig i en b-finale i 50 bryst lidt over pr. og fik en samlet 14. plads. Sidste finalist i bassinet var Gustav Fuglsang i 100 bryst i tiden 1.06.94, som var pr og en samlet 19. plads.

Stævnets sidste holdkapper var for drengene 4 X 100 fri med Mikkel Mølgaard, Gustav Fuglsang, Frederik Venø Elling og Emil Lykke, som alle svømmede pr. Pigerne var ude i 4 X 100 IM med Clara Tolderlund, Emilie Egerup, Line Lyskjær og Pernille Nedergaard, der også gav den gas og pr.