Retningslinjer i svømmehallerne

 • Man skal blive hjemme og ikke komme til svømning, hvis man har sygdoms-symptomer.
 • Sprit hænderne af inden du går ind i omklædningsrummet.
 • Det er kun tilladt at bruge maksimalt 15 minutter i omklædningsrummet. Det betyder at du må gå ind i omklædningsrummet tidligst 15 minutter før du skal svømme, og du skal være ude af omklædningsrummet senest 15 minutter efter du er kommet op af bassinet.
 • Børn over 6 år forventes at gå i omklædningsrummet, der er til deres køn – henholdsvis drenge i herreomklædning og piger i dameomklædning.
 • Børn over 7 år forventes at kunne klare sig selv i omklædningsrummet.
 • Shampoo og balsam anbefales at blive hjemme. Tag i stedet et ekstra bad, når du kommer hjem. Det giver mere plads under bruserne og i omklædningsrummet.
 • På Nordvestbadet: Brug skabene i omklædningsrummet eller tag dit tøj i en taske og med ind i hallen.
 • På Nordvestbadet: Varmtvands-omklædningsrummene er kun til dem, der skal i varmtvandsbassinet. Her er der kurve, man kan lægge sit tøj i og tage med ind til bassinet, hvis man ikke kan finde plads i skabet eller har en egnet taske med selv.
 • På Højskolen: Brug ikke skabene i omklædningsrummene. Tag i stedet alt dit tøj med dig ind i hallen i en passende taske.
 • Hold bænkene og knagerne i omklædningsrummene frie, så er det nemmere at rengøre dem.
 • Gå på toilet før du går ind til svømning og husk at vaske dig under bruseren inden du tager badetøjet på.
 • Når du kommer ind i hallen, skal du holde dig ved væggen indtil din instruktør siger, du må gå i vandet.
 • Svømmehallen er publikumsfri. Forældre og ledsagere bedes at vente udenfor svømmehallen (kan evt. være i caféområdet på Nordvestbadet).
 • Hold ristene langs væggene frie, så der kan komme frisk luft ind i hallen.
 • Forældre til børn på Haletudse- og Reje-hold, må følge barnet ind til bassinet, men kan derefter forlade svømmehallen. Når svømningen er færdig vil børnene blive fulgt ud i den lange gang i mellem svømmehallen og omklædningsrummene. Forældre kan afhente børnene her. Mens forældrene venter på børnene, anmoder vi om, at de holder afstand og står i vinduessiden af gangen, for at give plads til andre, der skal frem og tilbage.
 • På hold, hvor der er voksne/forældre med i vandet, er det kun tilladt med én voksen/forælder pr. barn. Dog må der på Baby 0-6mdr og Baby 6-12mdr deltage to voksne pr. barn.
 • Børn der bruger ble, skal have en engangs-badeble og en svømmeble på, når de er i vandet.
 • Svømmere som har et særligt behov for at have en forælder/ledsager med i hallen i hele sæsonen f.eks. ved epilepsi, diabetes, ADHD eller andre fysiske eller psykiske grunde, skal tage kontakt til kontor@ssk.dk omkring dette, så vi sammen kan give svømmeren en god svømmeoplevelse.

Caféområdet på Nordvestbadet:

 • Følg anvisningerne på skilte og fra livredderne.

Sidste nyt!

Sidst opdateret 17-03-2022

Vi oplever i øjeblikket tekniske vanskeligheder med kontor-telefonen. Send gerne en mail til kontor@ssk.dk, hvis du ikke når os på telefonen. Vi besvarer mail hurtigst muligt.

Vi afholder Påske-Aquaskole for børn 6-10år mandag, tirsdag, onsdag i uge 15. Tilmeldingen på hjemmesiden åbner torsdag den 10. marts.

En opfordring
I denne tid, hvor corona endnu er i mellem os, vil vi opfordre til:
* at vi holder afstand i gangene og caféområdet
* at alle stadig spritter hænderne af, inden de går i omklædningsrummene
* at man holder bænkene og knagerne i omklædningsrummene tomme, så de nemt kan rengøres
* at vores tiltag omkring den publikumsfri svømmehal overholdes
* at alle overholder svømmehallernes retningslinjer
På denne måde håber vi, at vi alle kan komme friske og raske igennem den næste periode. 😊
Holdpriser:

Vi har sat vores holdpriser ned, så de passer til den del af sæsonen, vi har tilbage pr. 1. marts 2022.

Nyt voksenhold:

Vi starter et ti-ugers Crawl-Teknik-hold fra uge 6 for voksne. Det kommer til at ligge onsdag kl. 18-19 på Silkeborg Højskole.

Publikumsfri svømmehal i sæson 21/22

Vi har på baggrund af de positive erfaringer, vi samlede under de skærpede restriktioner for antal personer i svømmehallen vi var underlagt i sidste sæson, besluttet at videreføre konceptet “publikumsfri svømmehal”. Vi ønsker derfor, at det kun er svømmerne som deltager på holdene, som befinder sig i svømmehallen.

Det er naturligt at dette for nogle børn vil kræve en tilvænningsperiode, men sidste sæson viste os, at børnene, når forældrene ikke var i svømmehallen, var mere lydhøre overfor instruktørerne og gav slip på kanten tidligere, end vi har oplevet før.

Vi vil i denne sæson invitere forældre til at komme og se deres børns svømning i to uger i løbet af sæsonen. Vi kalder disse uger for “Kom og kig”-uger.

Vi håber, I vil bakke op om dette.

Se gerne vores videoer af “vejen gennem” omklædningsrummene på www.ssk.dk/velkomstvideoer/ Her kan du se hvordan du finder vej ind i svømmehallen.

Kontoret

Breddechefen træffes bedst mandag, tirsdag, torsdag og fredag mellem kl. 10 og kl. 13.

Skriv gerne en mail, den bliver besvaret hurtigst muligt.

Covid-19

Silkeborg Svømmeklub følger den aktuelle Covid-19 situation tæt.

Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og gengiver derfor de 6 råd fra Sundhedsstyrelsen:

De 6 råd er:

 1. Bliv vaccineret
 2. Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
 3. Hold afstand
 4. Luft ud og skab gennemtræk
 5. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
 6. Gør rent – særligt overflader som mange rører ved

Vi forventer, at vores ansatte, vores medlemmer og vores frivillige gør deres bedste for at følge de officielle retningslinjerne omkring covid-19, så vi kan passe på hinanden og hjælpe hinanden.

Ved covid-19 smittetilfælde (uanset variant):

Har du eller dit barn været på et af vores hold og efterfølgende testet positiv, giv os da hurtigst muligt besked om dette. Du/I kan kontakte os via mail: kontor@ssk.dk eller via telefon: 60797962.

Når vi får besked om, at der på et af vores hold har været en svømmer eller en instruktør/træner tilstede, som efterfølgende er konstateret smittet, vil vi sende en mail til de øvrige deltagere på holdet herom. I mailen vil vi opfordre til at lade sig teste, være ekstra opmærksom på symptomer og følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Hvis deltagerne betegnes som nære kontakter, vil dette fremgå af mailen og vi vil yderligere henvise til Sundhedsstyrelsens retningslinjer i forhold til test og evt. selvisolation. Som nær kontakt vil man også modtage en sms fra os om dette.

Vi gør brug af den officielle coronahotline og smitteopsporingsenheden og lader os vejlede af dem.