Silkeborg Svømmeklub ejer to busser og to trailere.

Busserne benyttes når svømmerne skal transporteres til stævner eller træningslejr. Det er brugernes ansvar at busserne afleveres i den stand de blev modtaget, hvilket vil sige tanket og rengjort.

Busserne kan føres med et alm. kørekort, så kære forældre meld jer som chauffører når i tilmelder til stævner o.lign.

Der udbetales ikke kørepenge ved privat kørsel til stævner og lignende uden forudgående aftale med kontoret.

Sikkerhed under transport

Klubben ønsker at have en høj sikkerhed omkring alt hvad vi gør. Vi har i adskillige år haft krav om at både trænere og instruktører har et højt niveau af uddannelse på livredning. Vi har løbende fokus sikkerhed på alle planer omkring klubben og har på det seneste arbejdet sammen med svømmehallerne om udarbejdelse af beredskabsplaner mv. Vi har også en vedtagen politik for hvem som må transportere vores svømmere og andre på klubbens vegne.

Når klubben arrangerer kørsel, som vi næsten altid gør til stævner mv, påtager klubben sig samtidig et ansvar for sikkerheden under kørslen. Derfor er det vores politik at chaufføren til en sådan kørsel, skal have haft gyldigt kørekort i minimum 3 år. Dette gælder uanset om kørslen foregår i klubbens busser eller i chaufførens egen private bil. Det som tæller, er at klubben er arrangør af transporten.

Det er en selvfølge, at man overholder færdselsreglerne når man er chauffør for klubben og klubben har intet ansvar for eventuelle overtrædelser.

Husk at ifølge færdselsreglerne skal personer under 135 cm anvende selepude. Vi forventer at passagerer selv medbringer nødvendigt udstyr, da klubben ikke har, og det ikke kan forventes at andre forældre har tilstrækkeligt udstyr til eventuelle specielle behov.

Hvis svømmere og deres forældre selv arrangerer transport til stævner, træning eller andet så blander klubben sig ikke i hvem som kører med hvem, om chaufføren har kørekort eller ej. Klubben anser dette for at være den enkeltes ansvar – selvom målet med transporten er svømning. Det som tæller her, er at klubben IKKE er arrangør af transporten.

Konsekvensen af denne politik er i korte træk at svømmere må selv arrangere kørsel med chauffører som ikke overholder klubbens regler, men klubben må ikke arrangere det. Dvs trænere og ledere må ikke bede en uerfaren chauffør om at tage andre med – endsige at køre selv – for klubben.

Mvh

Bestyrelsen