Holdtype: Ung tilvænning

Aldersgruppe: 12+

Sted: Silkeborg Højskole

Forudsætning: Holdet er målrettet unge mennesker, som ikke kan svømme, er utrygge ved at begå sig i vandet eller har tendens til/har vandskræk.

Holdbeskrivelse

Ung tilvænning er til de unge mennesker, som ikke rigtig har fået gang i svømningen, som kun har fået sparsomt undervisningen eller slet ingen og dem, som har tendens til eller har decideret vandskræk. Men holdet henvender sig også til jer, der aldrig har lært at svømme, men som godt kunne tænke sig at lære de grundlæggende teknikker til at bevæge sig og føle sig tryg i vandet.

Pointen med holdet er, at vi tager udgangspunkt i der hvor du er og vi sammen finder ud af, hvor og i hvilken retning, vi skal bevæge os.

Målsætning

  • At formindske angst og anspændelse forbundet med ophold i vandet
  • Udvikling af basale færdigheder, som giver tryghed i forbindelse med ophold i vand (Fx at komme fra vandret til lodret position og omvendt, flyde, dykke mm)
  • Begynde egentlig svømmeundervisning i svømmefærdigheder, således at du på sigt bliver i stand til fx at bruge svømning som motionsform samt fortsætte på et af vores andre ungdomshold.

Yderlige kommentar: Det anbefales at svømmere med langt hår bruger badehætter og alle benytter svømmebriller.

Tilmelding