Holdtype: Tilvænning Voksen

Aldersgruppe: Voksne

Sted: Svømmecenter Nordvest – Varmtvandsbassinet.

Forudsætninger: Holdet er beregnet til voksne der er utrygge ved at begå sig i vandet, har tendens til vandskræk eller har vandskræk.

Holdbeskrivelse

En typisk vandskræk er bange for ikke at kunne få luft, eller bange for ikke at kunne komme oven vande. Derfor er det vigtigt at man får kontrol over sin vejrtrækning som derfor vil være noget af det første der arbejdes med. Det næste er, at man får indøvet en sikker og helt enkel måde at rejse sig op i vandet. Undervisningen vil gå langsomt frem, så hver enkelt øvelse bliver indlært, og at deltagerne frem for alt føler sig trygge. Øvelserne bliver bygget oven på hinanden lidt efter lidt og der vil forekomme mange repetitioner. En ny lille succes ovenpå en anden succes der til sidst bliver til vandglæde.

Målsætning

  • At formindske angst og anspændelse som er forbundet med ophold i vand.
  • At udvikle basale færdigheder, som giver tryghed i forbindelse med ophold i vand. (Eks. at komme fra vandret i vandet til en lodret position)
  • At begynde en egentlig undervisning i svømmefærdigheder, således at man på sigt bliver i stand til at bruge svømning som en motionsform og evt. starte på et voksen begynder hold i det store bassin.

Yderligere kommentar

Efter endt sæson skal du selv mærke, hvor langt du føler, du er kommet med din vandtilvænning. Hvilke øvelser har du været igennem? Har du været i det store bassin? Føler du dig tilpas i vandet? Hvordan har du det med de forskellige givende situationer? Og hvad har du selv mod og lyst til? Det er vigtigt, at du er ærlig over for dig selv.

I Silkeborg Svømmeklub har du to valgmuligheder efter deltagelse på Tilvænning Voksen: Du kan vælge at fortsætte på det samme hold næste år. Her er det vigtigt at du fortæller den nye instruktør, hvor langt du er kommet og hvilke øvelser du har gennemgået. Den anden mulighed er, at du kan starte på Begynder Voksen som foregår i det store 25 meter bassin. For nærmere beskrivelse se under ’Begynder Voksen’.