Holdtype: Tilvænning Delfin

Aldersgruppe: 7-10 år

Sted: Svømmecenter Nordvest og Silkeborg Højskolen, den dybe ende.

Forudsætning: Tilvænning til Delfin er for børn der ikke før har gået til svømning eller som mangler forskellige færdigheder før end de kan rykke op på Delfin-holdet. Endvidere skal man huske, at vi i Silkeborg Svømmeklub ikke bruger svømmevinger (argumenterne for ikke at bruge svømmevinger kan du finde i forældrehåndbogen på hjemmesiden). Instruktøren og hjælpeinstruktøren er der til at hjælpe.

Holdbeskrivelse

På holdet er der ca. 15 svømmere, og der er tilknyttet en instruktør og hjælpeinstruktør. Det primære formål at gøre svømmeren klar til Delfinholdet. Der arbejdes med legende elementer i undervisningen, hvor børnene både vil blive udfordret på elementskift og dykning samt forskellige boldspil. Instruktørens fokus vil være på indlæring af crawl, rygcrawl og basale færdigheder ift. brystsvømning. Ydermere vil svømmerne arbejde med vejrtrækningsteknikker. På holdet undervises og støttes børnene af en instruktør og en hjælpeinstruktør.

Målsætning

 • At bliver klar til Delfinholdet
 • At børnene lærer at svømme på dybt vand og bliver trygge ved dette
 • At børnene frigøres fra forskellige opdriftsmidler
 • At børnene kan springe i vandet på forskellige måder
 • At børnene lærer at svømme en grovmotorisk udgave af crawl og rygcrawl med arme og ben, men ikke nødvendigvis med korrekt vejrtrækning
 • At børnene får kendskab til vejrtrækningsteknikker både ift. svømning og dyk
 • At børnene kan udføre en brystbenspark og kender til elementerne i brystsvømning
 • At der arbejdes med kropsfornemmelse og balance i vandet gennem leg og anderledes vandaktiviteter
 • At børnene lærer at samarbejde igennem diverse vandaktiviteter.

På alle Tilvænningshold skal svømmeren opfylde 13 selvredningstrin før end de kan rykkes over i svømmeskolen. Ved sæsonafslutning vil instruktøren uddele diplomer til alle svømmere der har gennemført selvredningstrinene og tage en snak med dem og deres forældre om hvilket hold de skal på næste sæson. Hvis man starter som ung svømmer vil man typisk skulle gå på holdet mere end et år.

DE 13 SELVREDNINGSTRIN

 1. Kend bassinet
 2. Vand i ansigtet
 3. Ansigtet i vandet
 4. Hovedet under vand
 5. Vejrholdning
 6. Vandet kan bære
 7. Mave til ryg
 8. Liggende til stående
 9. Grib bassinkant og redskab
 10. Selvredningshop
 11. Flyde og glide på mave og ryg
 12. Fremdrift på mave og ryg
 13. Vand til land og redskab

Yderlige kommentar

Til de svømmere der har langt hår anbefales det at bruge elastik eller evt. badehætte. Svømmebriller er ligeledes en god idé, da de kan være med til at fremme børnenes færdigheder i vandet.

Tilmelding