Synkronsvømning er en sportsgren, der spiller på mange tangenter. Musikken leder tankerne hen på dans, mens teknik og smidighed minder om ballet og gymnastik. Derudover er styrke og vandføling vigtige dele af synkronsvømning. Sporten giver derfor en alsidig fysisk udfoldelse og stiller på de højere niveauer store krav til svømmernes fysik og kondition. Men mest af alt er det en anderledes måde at bevæge sig på i vandet – en form for svømning, hvor man ikke bare skal fra den ene ende til den anden. Dermed er synkro også en sport for alle, der kan lide at være i vandet, og det er ikke nødvendigt at være supersvømmer!

Der konkurreres i tre kategorier: solo, duet og hold. Der kan være mellem 4 og 8 deltagere på et hold. Ved visse stævner kan trioer stille op i duetkonkurrencer. Synkronsvømning er dog mest kendt for holdene, hvor det store antal svømmere gør det muligt at lave mønstre i vandet og akrobatiske løft – men man må dog ikke bruge bunden. Det store antal svømmere gør synkroniseringen meget sværere. Det kan tage op til et år at lave en holdserie, og det er meget, meget sjældent, at det bliver helt perfekt. Synkronisering er derimod lettere, når der er tale om en duet, men til gengæld forventes der så sværere elementer i musikprogrammerne, jo færre svømmere, der er i vandet.

Der findes tre forskellige slags konkurrencer:

  • Figurer, hvor alle deltagere udfører de til sammen fire øvelser en ad gangen.
  • Tekniske musikprogrammer, hvor man med valgfri musikledsagelse udfører en blanding af obligatoriske og valgfrie øvelser
  • Frie musikprogrammer, hvor svømmerne selv vælger musikken og sammensætningen af programmet.

Der er altid frie musikprogrammer og som regel enten figurer eller tekniske musikprogrammer. Ved årgangs- og juniorstævner er der dog altid kun figurer og frie musikprogrammer.


Er du glad for vand og musik, så er synkronsvømning sikkert noget for dig. Du skal dog kunne svømme stabilt uden bælte og vinger og være min. over ni år.

Hvis du har lyst til at se hvad synkronsvømning er, så kan du få en prøvetime. Tag gerne din veninde(r) med.

Som førsteårs-synkro svømmer trænes der, som udgangspunkt, kun én gang om ugen. Alle niveauer træner på samme tid.

Har du spørgsmål om synkronsvømning eller ønsker en prøvetime, så kontakt synkro træneren på synkro@ssk.dk

NB For tilmelde sig holdet, skal man først oprette sig som medlem af klubben, se under tilmelding

I sæson 2020/2021 mødes synkronsvømmerne i bassinet på Nordvestbadet mandag kl. 19:15-20:15 og fredag kl. 18:30-20:00.

Tilmelding sæson 2020/2021:

Tilmelding Synkro