Klubbens samarbejde med fysioterapiklinikken Sportsfys Silkeborg giver fordele for alle klubbens medlemmer, men drejer sig i særlig grad om klubbens konkurrenceafdeling. Sportsfys Silkeborg støtter gennem samarbejdet vores ambition om at give konkurrencesvømmere, som vil og kan, de bedst mulige rammer for at udleve deres sportslige potentiale.

Sportsfys Silkeborg har stor erfaring inden for arbejdet med sportsatleter. På klinikken forsøger fysioterapeuterne at skabe en mærkbar effekt med behandlingen så hurtigt som muligt. Udover fysioterapi tilbyder klinikken osteopati, gynækologisk fysioterapi, genoptræning, personlig træning og meget mere.

Nanna Lunding er Sportsfys Silkeborgs tovholder på samarbejdet. Hun er selv tidligere elitesvømmer og har stor baggrundsviden om sportens fysiske krav og bevægelser. Nanna er uddannet fysioterapeut og er lige nu ved at videreuddanne sig til osteopat. Hun får sparring og støtte fra klinikejer Andreas Frisch, som blandt andet har stor erfaring med fysiske screenings fra sit tidliger job som cheffysioterapeut for FC Midtjyllands Superliga hold.

Vores samarbejde med Sportsfys Silkeborg er en integreret del af klubbens talentudviklingsprogram fra ungt talent til senior top-svømmer. I forbindelse med oprykning til K1 og K2 modtager svømmeren en fysisk screening som kortlægger muskelstyrke, ledstabilitet og mobilitet i hele kroppen relativt til de fysiske arbejdskrav, som svømmesporten stiller. Ud fra screeningen identificeres svømmerens fysiske styrker og svagheder. Denne dybdegående viden er med til at minimere skadesrisici, løfte kvaliteten og effektiviteten, samt målrette svømmerens træning.

Udover at støtte svømmernes udvikling og forebygge skader, vil Sportsfys Silkeborg også kunne bidrage til optimale betingelser i forhold til skadesbehandling, herunder hurtig konsultation og effektiv behandling.

SSK DM hold bronze 2. division 2019