Holdtype: Gople Fortsat

Aldersgruppe: 5 – 6 år

Sted: Svømmecenter Nordvest (Det store bassin, lave ende, med forældre).

Forudsætninger: Barnet skal tidligere have gået på et Goplehold i Silkeborg Svømmeklub. På Gople fortsat er forældrene med i vandet på samme måde som på Gopleholdet.

Holdbeskrivelse

Gople Fortsat giver børnene mulighed for en stille og rolig start i den store svømmehal. Her kan børnene tage deres forældre med i vandet og vænne sig til bassinskift og temperaturforskel. På Gople Fortsat er det legende element stadig i fokus, alt imens børnene forbedrer deres svømmefærdigheder.

Formålet er, at børnene i løbet af sæsonen frigør sig fra deres forældre, så de senere kan tilmeldes et af svømmeskolens mange andre hold. Bemærk at temperaturen er lavere end i varmtvandsbassinet. Hvis jeres børn skal få den bedste start i det store bassin er det vigtigt, at I som forælder ikke lader jer påvirke af temperaturen, da dette ofte smitter af på børnene.

Undervisningen har fokus på:

  • at børnene vænner sig til at svømme i det store bassin med henblik på at kunne starte på Søhest efter en sæson
  • at børnene lærer at frigøre sig fra sine forældre
  • at børnene arbejde med fremdrift i vandet
  • at børnene introduceres til vejrtrækning
  • at arbejde videre med grovmotorisk crawl og rygcrawl
  • at arbejde videre med dykning

Yderlige kommentarer

De svømmere og forældre, der har langt hår, skal sætte håret op med elastik. Svømmebriller er en god idé, da de kan være med til at fremme børnenes færdigheder i vandet.

Det kan være en god ide at medbringe et ekstra håndklæde til den dag du, som forælder, skal være lidt længere tid på kanten end i vandet.

Tilmelding