Covid-19

Silkeborg Svømmeklub følger den aktuelle Covid-19 situation tæt.

Vi tager smittefaren af Coronavirussen meget alvorligt, og følger sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Herunder kan du se, hvilke tiltag vi har sat i gang. Retningslinjerne er skrevet efter Sundhedsstyrelsen, Dansk Svømmeunion og svømmehallerne i Silkeborg Kommunes anbefalinger og krav.

Under retningslinjerne finder du en beskrivelse af, hvad vi gør, hvis der har været en smittet tilstede på et af vores hold.

Vi forventer, at vores ansatte, vores medlemmer og vores frivillige gør deres bedste for at følge retningslinjerne, så vi kan passe på hinanden og hjælpe hinanden igennem denne tid.

Vi anbefaler, at alle, der kommer i svømmehallerne, bliver testet regelmæssigt og jævnligt (gerne to gange om ugen), så vi sammen kan få stoppet smitten.

Retningslinjer i svømmehallerne

 • Alle deltagere over 18 år skal kunne fremvise gyldigt corona-pas ved stikprøvekontrol i svømmehallen. Dette gælder ikke for instruktører, trænere og nødvendige voksne på børnehold.
 • Man skal blive hjemme og ikke komme til svømning, hvis man har sygdoms-symptomer.
 • Sprit hænderne af inden du går ind i omklædningsrummet.
 • Hold altid 1 meters afstand til andre. Både i omklædningsrummet, når du venter på at komme i vandet, og når du sidder på kanten.
 • Det er kun tilladt at bruge maksimalt 15 minutter i omklædningsrummet. Det betyder at du må gå ind i omklædningsrummet tidligst 15 minutter før du skal svømme, og du skal være ude af omklædningsrummet senest 15 minutter efter du er kommet op af bassinet.
 • Børn over 6 år forventes at gå i omklædningsrummet, der er til deres køn – henholdsvis drenge i herreomklædning og piger i dameomklædning.
 • Børn over 7 år forventes at kunne klare sig selv i omklædningsrummet.
 • Shampoo og balsam skal blive hjemme. Tag i stedet et ekstra bad, når du kommer hjem. Det giver mere plads under bruserne og i omklædningsrummet.
 • På Nordvestbadet: Brug skabene i omklædningsrummet eller tag dit tøj i en taske og med ind i hallen.
 • På Nordvestbadet: Der er spritservietter tilgængelige, som kan bruges til at aftørre det skab, man ønsker at bruge, før man bruger det.
 • På Nordvestbadet: Varmtvands-omklædningsrummene er kun til dem, der skal i varmtvandsbassinet. Her er der kurve, man kan lægge sit tøj i og tage med ind til bassinet, hvis man ikke kan finde plads i skabet eller har en egnet taske med selv.
 • På Højskolen: Brug ikke skabene i omklædningsrummene. Tag i stedet alt dit tøj med dig ind i hallen i en passende taske.
 • Hold bænkene og knagerne i omklædningsrummene frie, så er det nemmere at rengøre og afspritte dem.
 • Gå på toilet før du går ind til svømning og husk at vaske dig under bruseren inden du tager badetøjet på.
 • Når du kommer ind i hallen, skal du holde dig ved væggen med 1 meters afstand til alle andre indtil din instruktør siger, du må gå i vandet.
 • Svømmehallen er kun for dem, der skal svømme. Forældre og søskende eller andre ledsagere må ikke komme ind i svømmehallen. De bedes i stedet vente udenfor.
 • Hold ristene langs væggene frie, så der kan komme frisk luft ind i hallen.
 • Stil din taske så den ikke rører andres tasker.
 • Forældre til børn på Haletudse- og Reje-hold, må følge barnet ind til bassinet, men skal derefter forlade svømmehallen. Når svømningen er færdig vil børnene blive fulgt ud i den lange gang i mellem svømmehallen og omklædningsrummene. Forældre kan afhente børnene her. Mens forældrene venter på børnene, anmoder vi om, at de holder afstand og står i vinduessiden af gangen, for at give plads til andre, der skal frem og tilbage.
 • På hold, hvor der er voksne/forældre med i vandet, er det kun tilladt med én voksen/forælder pr. barn. Dette gælder også babyholdene.
 • Børn der bruger ble, skal have en engangs-badeble og en svømmeble på, når de er i vandet.
 • Svømmere som har et særligt behov for at have en forælder/ledsager med i hallen, skal have en skriftlig aftale med kontoret herom. En sådan aftale kan kun laves på skrift via kontor@ssk.dk og skal være på plads, før man møder op i hallen. Har man ikke en skriftlig aftale, vil man blive bedt om at forlade hallen.

Caféområdet på Nordvestbadet:

 • Følg anvisningerne på skilte og fra livredderne.
 • For at undgå for store forsamlinger i caféområdet anmoder vi om, at hvert barn kun følges af en voksen, hvis den voksne ønsker at opholde sig i caféområdet, mens barnet svømmer.

Ved smittetilfælde:

Har du eller dit barn været på et af vores hold og efterfølgende testet positiv, giv os da hurtigst muligt besked om dette. Du/I kan kontakte os via mail: kontor@ssk.dk eller via telefon: 60797962.

Når vi får besked om, at der på et af vores hold har været en svømmer eller en instruktør/træner tilstede, som efterfølgende er konstateret smittet, vil vi sende en mail til de øvrige deltagere på holdet herom. I mailen vil vi opfordre til at lade sig teste og derudover være ekstra opmærksom på symptomer.

Hvis deltagerne betegnes som nære kontakter, vil dette fremgå af mailen og vi vil yderligere henvise til sundhedsstyrelsens retningslinjer i forbindelse med selvisolation. Som nær kontakt vil man også modtage en sms fra os om dette.

Vi gør brug af den officielle coronahotline og lader os vejlede af dem.

Sidste nyt!

Kontoret holder lukket fra og med onsdag den 7. juli og til og med onsdag den 28. juli 2021.

Telefonen vil i denne periode være lukket og der må forventes forlænget svartid på mails.

Vi glæder os til at se jer alle i næste sæson og ønsker alle en god sommer.

 

Genåbnings information:

Se gerne vores videoer af “vejen gennem” omklædningsrummene på www.ssk.dk/velkomstvideoer/

Alle hold på Silkeborg Højskole får forlænget sæsonen til og med uge 24.

Alle hold på Svømmecenter Nordvest får forlænget sæsonen til og med uge 25.

Klubhuset må endelig bruges til træning igen. Dem, der før har trænet her, er nu velkomne igen, dog skal man noteres på kontoret, så vi har en komplet liste over dem, der benytter klubhuset.

Sidste nyt fra kontoret:

På kontoret arbejdes der på en plan for instruktører og hjælpeinstruktører i sæson 21/22, Aquaskolerne planlægges, sæsonen sidste teammøde skal afholdes og næste sæsons arrangementer skal i kalenderen. Der er mange planer, der skal på plads.

Breddechefen træffes bedst mandag, tirsdag, torsdag og fredag mellem kl. 10 og kl. 13. Skriv gerne en mail, hvis du har ringet forgæves, så bliver den besvaret hurtigst muligt.