Covid-19

Silkeborg Svømmeklub følger den aktuelle Covid-19 situation tæt.

Vi tager smittefaren af Coronavirussen meget alvorligt, og følger sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Herunder kan du se, hvilke tiltag vi har sat i gang. Retningslinjerne er skrevet efter Sundhedsstyrelsen, Dansk Svømmeunion og svømmehallerne i Silkeborg Kommunes anbefalinger og krav.

Under retningslinjerne finder du en beskrivelse af, hvad vi gør, hvis der har været en smittet tilstede på et af vores hold.

Vi forventer, at vores ansatte, vores medlemmer og vores frivillige gør deres bedste for at følge retningslinjerne, så vi kan passe på hinanden og hjælpe hinanden igennem denne tid.

Retningslinjer i svømmehallerne

 • Man skal blive hjemme og ikke komme til svømning, hvis man har sygdoms-symptomer.
 • Sprit hænderne af inden du går ind i omklædningsrummet.
 • Hold altid 1 meters afstand til andre. Både i omklædningsrummet, når du venter på at komme i vandet, og når du sidder på kanten.
 • Det er kun tilladt at bruge maksimalt 15 minutter i omklædningsrummet. Det betyder at du må gå ind i omklædningsrummet tidligst 15 minutter før du skal svømme, og du skal være ude af omklædningsrummet senest 15 minutter efter du er kommet op af bassinet.
 • Børn over 6 år forventes at gå i omklædningsrummet, der er til deres køn – henholdsvis drenge i herreomklædning og piger i dameomklædning.
 • Børn over 7 år forventes at kunne klare sig selv i omklædningsrummet.
 • Shampoo og balsam skal blive hjemme. Tag i stedet et ekstra bad, når du kommer hjem. Det giver mere plads under bruserne og i omklædningsrummet.
 • På Nordvestbadet: Brug skabene i omklædningsrummet eller tag dit tøj i en taske og med ind i hallen.
 • På Nordvestbadet: Der er spritservietter tilgængelige, som kan bruges til at aftørre det skab, man ønsker at bruge, før man bruger det.
 • På Nordvestbadet: Varmtvands-omklædningsrummene er kun til dem, der skal i varmtvandsbassinet. Her er der kurve, man kan lægge sit tøj i og tage med ind til bassinet, hvis man ikke kan finde plads i skabet eller har en egnet taske med selv.
 • På Højskolen: Brug ikke skabene i omklædningsrummene. Tag i stedet alt dit tøj med dig ind i hallen i en passende taske.
 • Hold bænkene og knagerne i omklædningsrummene frie, så er det nemmere at rengøre og afspritte dem.
 • Gå på toilet før du går ind til svømning og husk at vaske dig under bruseren inden du tager badetøjet på.
 • Når du kommer ind i hallen, skal du holde dig ved væggen med 1 meters afstand til alle andre indtil din instruktør siger, du må gå i vandet.
 • Svømmehallen er kun for dem, der skal svømme. Forældre og søskende eller andre ledsagere må ikke komme ind i svømmehallen, da vi skal overholde forsamlingsforbuddet. De bedes i stedet vente udenfor.
 • Hold ristene langs væggene frie, så der kan komme frisk luft ind i hallen.
 • Stil din taske så den ikke rører andres tasker.
 • Forældre til børn på Haletudse- og Reje-hold, må følge barnet ind til bassinet, men skal derefter forlade svømmehallen. Når svømningen er færdig vil børnene blive fulgt ud i den lange gang i mellem svømmehallen og omklædningsrummene. Forældre kan afhente børnene her. Mens forældrene venter på børnene, anmoder vi om, at de holder afstand og står i vinduessiden af gangen, for at give plads til andre, der skal frem og tilbage.
 • På hold, hvor der er voksne/forældre med i vandet, er det kun tilladt med én voksen/forælder pr. barn. Dette gælder også babyholdene.
 • Børn der bruger ble, skal have en engangs-badeble og en svømmeble på, når de er i vandet.
 • Forælder/ledsager, som har en aftale om at være i hallen pga. barnets behov, skal bære mundbind. En sådan aftale kan kun laves på skrift via kontor@ssk.dk og skal være på plads, før man møder op i hallen. Har man ikke en skriftlig aftale, vil man blive bedt om at forlade hallen, så vi kan overholde forsamlingsforbuddet.

Fra den 26. oktober 2020 må der maksimalt være 10 personer inkl. træner/instruktør på et hold med deltagere over 21 år. Vi har delt vores voksenhold i mindre grupper og de berørte hold, har fået besked via mail.

Fra 29. oktober 2020 skal alle over 12 år bære mundbind eller visir, når de træder ind af hoveddøren på Nordvestbadet eller på Højskolen og indtil de igen træder ud af hoveddøren. Deltagere og instruktører/trænere på hold kan tage mundbind/visir af, når de er klar til at gå under bruseren. Efter svømning skal de tage mundbind eller visir på igen, når de er påklædt inden de forlader omklædningsrummet.

Caféområdet på Nordvestbadet: For at undgå for store forsamlinger i caféområdet anmoder vi om, at hvert barn kun følges af en voksen, hvis den voksne ønsker at opholde sig i caféområdet, mens barnet svømmer. Man behøver derfor ikke gå helt udenfor, hvis man kan holde den fornødne afstand og antallet af personer i café-området ikke overstiger det tilladte antal.

Ved smittetilfælde:

Har du eller dit barn været på et af vores hold og efterfølgende testet positiv, giv os da hurtigst muligt besked om dette. Du/I kan kontakte os via mail: kontor@ssk.dk eller via telefon: 60797962.

Når vi får besked om, at der på et af vores hold har været en svømmer eller en instruktør/træner tilstede, som efterfølgende er konstateret smittet, vil vi sende en mail til de øvrige deltagere på holdet herom. I mailen vil vi opfordre til at lade sig teste og derudover være ekstra opmærksom på symptomer.

Hvis deltagerne betegnes som nære kontakter, vil dette fremgå af mailen og vi vil yderligere henvise til sundhedsstyrelsens retningslinjer i forbindelse med selvisolation. Som nær kontakt vil man også modtage en sms fra os om dette.

Vi gør brug af den officielle coronahotline og lader os vejlede af dem.

Sidste nyt!

På grund af restriktionerne, som betyder, at alle indendørs idrætsfaciliteter skal holde lukket, er alle vores hold aflyst indtil disse restriktioner ophæves og svømmehallerne åbner igen.

23. marts 2021: Ifølge den genåbningsplan, der nu er blevet offentliggjort, ser det ud til, at vi kan byde velkommen til medlemmer under 18 år fra den 21. april 2021 igen og til medlemmer over 18 år fra den 6. maj 2021. Dette forudsætter dog, at svømmesporten er med i den første pulje af indendørsidrætter, der får lov at åbne dørene.

Hvis vi er med i den anden pulje, kan vi først byde vores medlemmer velkommen igen den 21. maj 2021.

Hvordan forældre på hold, hvor forældre er med i vandet, tæller i regnskabet og hvordan genåbningen rent praktisk kommer til at foregår med restriktioner, opdeling af ungdomshold efter alder, forlængelse af sæson,  osv. ved vi desværre intet om endnu. Så snart vi har en konkret plan for de enkelte hold, vil vores tilmeldte medlemmer få en mail om, hvad planen er, for det eller de hold hver enkelt er tilmeldt.
Vi må endnu engang væbne os med tålmodighed, men vi kan dog næsten dufte klorvandet nu.

Aktiviteter, mens vi venter

Aktiviteter i marts 2021:

 • Vi håber, at kunne møde enkelte hold på græsplænen til udendørsaktiviteter. Der vil komme mail til de berørte hold om dette.
 • Vi fortsætter online-aktiviteterne for enkelte hold. Hold, der får dette tilbud, vil få mail om dette.
 • Det er muligt, vi fortsætter med live-streaming via vores side på Facebook. I finder os her: https://www.facebook.com/silkeborgsvommeklub
 • Sæsonen vil med stor sandsynlighed blive forlænget til 31. maj 2021. Vi arbejder på at få sæsonen forlænget frem til skolernes sommerferie. Alle tilmeldte vil få besked pr. mail, når vi ved, hvad der kan lade sig gøre for de enkelte hold.

Aktiviteter i februar 2021:

 • Vi har onlinetræning for vores Ungedomshold
 • Vi afholder små online-møder for forældre til børn på børnehold i varmtvandsbassinet.
 • Der er en gang om ugen live-streaming på vores facebookside med træning for alle, der vil være med.

Særligt for konkurrencesvømmere:

I vil løbende blive informeret om mulige aktiviteter og træningspas af jeres trænere.

Kontoret

På kontoret arbejdes der med planer for forskellige åbningsscenarier. Planlægning af årets Sommer-Aquaskoler samt næste sæson er så småt begyndt, da vi håber, at sommeren bringer godt nyt med sig. Hjemmesiden opdateres, videoklip optages og kontakten til instruktørerne og hjælpeinstruktørerne vedligeholdes. Derudover forsøger vi at holde alle vores medlemmer opdateret med sidste nyt og besvarer de spørgsmål, vi får på mail og telefon.

Vi glæder os alle til, vi kan komme tilbage i svømmehallen igen.