I weekenden var Silkeborg Svømmeklubs junior- og seniorsvømmere til Vestdanske Mesterskaber. Stævnet blev afviklet i Vejles nye svømmehal, som åbnede 1. september 2018.

Der blev vist rigtig mange gode takter fra de 17 svømmere, som havde kvalificeret sig til mesterskabet fra start til slut. Trænerne Runa Dalby og Mathilde Pugholm stod på kanten og styrede slagets gang.

Det blev til i alt 27 finaler fordelt med 16 A-finaler og 11 B-finaler. 4 svømmere kunne snuppe 7 medaljer med hjem.

Særligt 2. års seniorsvømmer Helena Venø Elling (årg. 00) gjorde sig flot bemærket. Hun blev vestdansk mester i 50 fri i tiden 26.29 – 2/200 fra klubrekorden! På den dobbelte distance svømmede hun i indledende 57.95. Det sendte hende i endnu en A-finale, hvor hun formåede igen at finde ekstra energi og svømmede sig til bronze i tiden 57.49.

Markus Kjeldsen (årg. 00) 1. års seniorsvømmer viste rigtig gode takter i 100 ryg og svømmede i A-finalen sig til en bronze i tiden 57.74 også en anelse hurtigere end indledende.

2. års juniorsvømmer Line Lyskjær (årg. 03) svømmede sig til en A-finale i 200 fly i tiden 2.24.81. I finalen gav hun lidt ekstra gas og det rakte til en juniorbronze i tiden 2.24.50. På den halve distance kvalificerede hun sig også til en A-finale i tiden 1.06.11 og det gav hende en bronze mere i tiden 1.05.93.

Oliver Frølund (årg. 01) 3. års juniorsvømmer kvalificerede sig til en A-finale i 100 medley i tiden 1.00.59. Han fandt ekstra kræfter i finalen og kom under minuttet 59.88 og svømmede sig til en flot sølvmedalje. En sølvmedalje tog han også i 50 fri i tiden 24.13. Igen en hurtigere end indledende løb.

1. års juniorsvømmer Frederik Venø Elling kvalificerede sig til sin første B-finale i 100 ryg og på den dobbelte distance 200 ryg sneg han sig med i A-finalen og 2.12.80 var tæt på første juniormedalje, men lige uden for som nr. 4.

Sidste SSK svømmer i individuel A-finale var Emilie Egerup der med en personlig rekord i 50 bryst svømmede sig til en 5. plads i tiden 33.48.

Ud over individuelle løb blev der også svømmet holdkapper. Lørdagens holdkap 4 X 100 fri var bedst for både pigerne og drengene. Pigernes holdkap bestod af Line Lyskjær, Emilie Egerup, Helena Venø Elling og Clara Tolderlund. De svømmede sig til en samlet 9. plads i tiden 4.05.37.
Drengenes holdkap bestod af Oliver Frølund, Jacob Frederiksen, Markus Kjeldsen og Jens Rissgaard og de svømmede sig til en 7. plads i tiden 3.34.66.

Så masser af gode svømmeresultater fra weekendens stævne.