Førstedagen af Danish Open  har allerede bragt SSK’s svømmere til resultater der tåler sammenligning med det man opnåede på 4 dage sidste år.

Først svømmede Helena Venø Elling 50 fri i ny PR 27.34 og dermed Helena’s først finale ved Danish Open – og endda en B-finale. Her svømmede Helena en tilsvarende tid og blev samlet nr. 16

Så var Gustav Fløche Fuglsang i ilden til sit første løb til et Danish Open nogensinde og ½ sekunds PR og 31.72 rakte til en flot plads som nr. 36 – 10 pladser frem i forhold til tilmeldingstiden.

I samme disciplin kom så dagens første klubrekord da Emilie Egerup svømmede 2/10 sekund over kravtiden til Junior EM og kvalificerede sig til A-finale som nr. 8 i den flotte tid 33.38. over ½ sekund hurtigere end Line H. Vestergaards klubrekord fra 2012. I finalen forbedrede Emilie sig en enkelt plads så hun ender som nr. 7  i en marginalt langsommere tid, men hun er nok den svømmere der har rykket sig mest det seneste år, fra at være uden for finalerne som årgangssvømmer til nu at være i finalen til det stævne i løbet af året hvor alle de bedste senior, junior og årgangssvømmere deltager. I løbet hvor Emilie var tæt på kvalifikation til Junior EM vandt Rikke Møller Pedersen og kvalificerede sig til EM.

De sidste 2 svømmere i vandet var ude på den lange 800 fri, og Jens Riisgard svømmede en tid lige omkring sin PR 8.55.86, men dagens bedste placering var med dagens anden klubrekord der ligesom Emilies ikke kun var bedre, men var markant bedre end den bestående klubrekord. Markus Kjeldsen svømmede sig ind på 6. pladsen i 8.26.64 en personlig rekord på 14 sekunder og 12 sekunder hurtigere end Mark Knudsens klubrekord fra 2003. Tiden var sølle 6 sekunder fra kravtiden til Junior EM og vi skal helt tilbage til 2012 for at finde en placering til en SSK svømmer der matcher Markus 6. plads og Emilies 7. plads.

Markus og Emilie – 2 – nye klubrekorder på 800 fri og 50 bryst torsdag.

Markus, Emilie og Helena – Finaledeltagere torsdag.