Hvis torsdag havde været en god dag for SSK’s svømmere så var fredag ikke mindre god, nærmere fantastisk.

Jens Riisgaard lagde ud i 200 fri i en tid lige omkring sin PR 1.57.96 og i heat 2 af de 6 indledende heats smadrede Markus Kjeldsen de øvrige deltagere i heatet forbedrede sin egen PR med 3 sekunder og satte sin anden klubrekord til stævnet med 1.50.23. Han slettede dermed Dennis Kinnerups 9 år gamle klubrekord, og tilmeldt som nr. 36 svømmede Markus sig ind på 9. pladsen.

Kort efter var Helena Venø Elling i bassinet på den absolutte sprintdisciplin 50 fri, og trods lidt nervøsitet klokkede Helena som den første pige i SSK ind med en tid under 26 sekunder – 25.95 og endnu en klubrekord og i dette tilfælde en rekord som Mathilde Schwartz satte helt tilbage i 2004. Tiden gav en placering som nr. 11 i løbet hvor Helena var tilmedt som nr. 19

I aftenens finaler skulle Markus og Helena så sætte sig op til at præstere endnu engang – og med en enkelt afmelding var Markus med i A-finalen. Som i 200 ryg var det ventet at der ville blive svømmet stærkt og at udfordringen her kan være at man kommer til at føle at man selv svømmer langsomt. Dette håndterede Markus bedre end i 200 ryg og så var der endnu en klubrekord og endnu en grænse blev brudt da Markus som resten af A-finale deltagerne svømmede under 1.50.00 – og med 1.49.81 fik klubrekorden endnu en tak nedad. Markus endte dog sidst i A-finalen som nr. 8 og endnu engang som nr. 4 i ungsenior konkurrencen (de 2 yngste seniorårgange).

Prikken over I’et kom så i Helena’s B-finale hvor hun var klar til at kæmpe om medalje i ungsenior konkurrencen og efter endnu et løb under de 26 sekunder i bassinet – og 25.81 var Helena 3/100 dele foran nærmeste konkurrent til sølvmedaljen og en tur på podiets næstøverste trin sammen med Jeanette Ottesen der sluttede 2’er efter Julie Kepp Jensen der vandt både Senior og ungsenior guld. Og tiden ja det var så den 4. klubrekord på samme dag !